Uludağ'da fiyatlar ziyaretçileri zorluyor

Uludağ, kış turizminin gözde mekanlarından biri olmasına rağmen, bölgedeki yüksek fiyatlar ziyaretçileri zor durumda bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 23:48
haberinanalizi.com

BURSA / GÜLSÜN ARSLAN 

Bursa'nın dağ eteklerinde bulunan Uludağ, kış turizminin gözde mekanlarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle kayak yapmak veya karda vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olan Uludağ, bu mevsimde birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Ancak, bölgedeki yiyecek içecek ve kıyafet fiyatları Türkiye'de yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Kimi vatandaşlar kayak yaparken, kimileri de kar topu oynayarak eğlenceli vakit geçiriyor. Ancak, yiyecek içecek büfeleri ve dükkanlardaki ürünlerin pahalılığı gözlerden kaçmıyor. Eldiven, mont ve ayakkabı gibi kışlık eşyalara bakan vatandaşlar, şaşkınlıkla yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Eldivenlerin fiyatı 200 liradan başlarken, ayakkabılar 4 bin liradan, montlar ise 10 bin liradan başlıyor.

Yiyecek içecek konusunda da durum farklı değil. Sahlep 200 liradan satılırken, patlamış mısırın 10 gramı bile 150 liraya alıcı buluyor. Sıcak içeceklerin en uygun fiyatı ise 200 liradan başlıyor.

Uludağ'a teleferikle ulaşan vatandaşlar, teleferik fiyatlarının uygun olduğunu düşünüyor. Ancak, diğer hizmetlerdeki yüksek fiyatlar Türkiye'de yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle dışarıdan gelen yabancılar için bu fiyatlar daha da yüksek görünüyor.

Vatandaş Alican Zeytun, "Teleferik fiyatlarının uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak, diğer fiyatlar gerçekten çok pahalı. Günübirlik geldik ve yemek için de birkaç yere bakıp araştırdık. Normalin çok üstünde fiyatlar olduğunu gördük. Aylık maaşımın yarısını burada harcamam gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başka bir vatandaş ise, "Fiyatlar gerçekten çok yüksek, sanki soyguncular esnaf gibi davranıyor. Patlamış mısırın 10 gramı 200 TL'ye satılıyor. İlk sorduğumda fiyatı 200 dediler, ancak bir sonraki müşteriye 150 TL dediler. Burası tam anlamıyla sahipsiz bırakılmış durumda. Bir arıza olduğunda teleferikte ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca, sahlep burada 200 liraya satılıyor. Teleferikte buraya geldiğimde fiyatı 230 TL'ye çıkmıştı. Genel olarak memnun kaldım ama yiyecek ve içecek fiyatları gerçekten çok yüksek. Sanırım hiçbir şey yemeden içmeden geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarıyla birlikte gelen bir diğer vatandaş Cennet Sözer ise, "Uludağ'a günübirlik tatile geldik ve gerçekten keyifli zaman geçirdik. İlk başta mangal yapmayı planlamıştık ancak maalesef yapamadık. Yine de eğlenceli bir gün geçirdik, sadece biraz üşüdük. Fiyatların yüksek olduğunu önceden biliyorduk, bu yüzden belediyenin sosyal tesisinde vakit geçirmeye karar verdik. Oranın fiyatları daha makul ve uygun geldi" şeklinde konuştu.

Uludağ, kış turizminin gözde mekanlarından biri olmasına rağmen, yüksek fiyatlar ve pahalı yiyecek içecek seçenekleri ziyaretçileri memnuniyetsiz bırakıyor.