Asrın felâketi: "Kayıplarımızı unutmak mümkün değil"

Hataylı bir vatandaş olan Asiye hanım, 6 Şubat depreminin ardından yaşadıklarını ve depremin hayatlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 09:39
haberinanalizi.com

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Hataylı vatandaşlar hala yaşadıkları travmayı unutamıyor ve depremin etkileriyle mücadele etmeye devam ediyor. Depremin yol açtığı yıkımı ve sonrasındaki zorlu süreci atlatma çabaları devam ediyor.

Hatay'da yaşayan vatandaş Asiye Çıkar'ın gözüyle anlatımı şu şekilde:

Depremin Gecesi:

"Gök gürültülü bir geceydi, 6 Şubat'ın ilk saatleri. Bebeğimiz hastaydı, ateşi yüksekti ve eşimle oturma odasında onunla ilgileniyorduk. Diğer çocuklarımız yatak odalarındaydı. Deprem sırasında önce hafif bir sarsıntı hissettik, sonra birden hızlandı. Evdeki eşyalar devriliyor, bebeğimin beşiği kayıyordu. Kızımızın odasında olan oğlumuzu kurtarmak için mücadele ettik. O gece, hastaneye gitmek için ne yapacağımızı düşünüyorduk.

"DEPREM KORKUSUYLA YAŞIYORUZ"

Depremin ardından yaşadığımız felaket çok büyüktü. Evlerimiz yıkıldı, yakınlarımızı kaybettik. Depremden sonra her gece yeniden yaşanacak bir deprem korkusuyla yaşıyoruz. Depremin etkilerini ve kayıplarımızı unutmak mümkün değil.

Depremden sonra neler yaşandı?

Hatay'ın Kirikhan ilçesinde oturuyorduk. Evimiz yıkılınca çadırda yaşamaya başladık. Temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik. Okula giden çocuklarımızı bile servisle gönderemez hale geldik. Hayatımızda büyük değişiklikler oldu ve hala mücadele ediyoruz.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK"

Çocuklarımızın eğitim öğretim süreci de olumsuz etkilendi. Okula gitmek için uygun koşullar sağlayamadık. Servis olmadığı için okula ulaşım sağlayamadık ve çocuklarımızın eğitimine ara vermek zorunda kaldık.