Cumhurbaşkanı Erdoğan,Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a geldi. Liderler arası görüşmeler ve işbirliği konuları ele alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 16:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) 16. Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a ziyarette bulundu. Erdoğan, Türk ve Özbekistan yetkilileri tarafından karşılandı. Bu ziyarete, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da eşlik ediyor.

Erdoğan'ın programı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 16. Zirvesi'ne katılmayı içeriyor. Bu zirve, Taşkent'te gerçekleşecek ve Erdoğan, zirve oturumunda bir konuşma yapacak. Zirve sırasında, teşkilatın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaretin geliştirilmesi, ulaştırma ağları ve bağlantının iyileştirilmesi gibi konularda fikir alışverişi yapılacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer katılımcı liderlerle ikili görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki işbirliği ve ilişkiler ele alınacak.