Erdoğan: Hukukun üstünlüğü kırmızı çizgimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yılın açılışında yargıda reform sürecini kesintisiz sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, "Hukuk devleti hepimizin kırmızı çizgisidir. Yargıya olan güveni artırarak, toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Ortak akıllar hukuk devletini güçlendireceğiz." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 16:10
haberinanalizi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

"2011'den beri bir hayalimiz var. Bu hayal, Türkiye'yi darbe Anayasasından kurtararak yarını kucaklayan, Türkiye Yüzyılına yakışır anayasaya kavuşturmaktır." diye konuşan Erdoğan, 1 Ekim'de açılacak olan Meclis ile birlikte girişimlerini tekrar başlatacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Yeni adli yılın, tüm adalet teşikatlımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"HUKUK DEVLETİ HEPİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİ"

Hukuk devleti hepimizin kırmızı çizgisidir. Yargıya olan güveni artırarak, toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz.

Güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminin tesisi için anayasadan yasalara ve özlük haklarına kadar bir çok reforma imza attık. Yargıda reform sürecini kesintisiz sürdürüyoruz. Ortak akıllar hukuk devletini güçlendireceğiz.