Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Tebrik Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EURO 2024 Elemeleri'nde başarılı olan A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti. Türkiye finallere katılma hakkını kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 7. maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Letonya'yı 4-0 mağlup ederek Almanya'da düzenlenecek finallere katılmayı garantilemesi üzerine milli takımı telefonla tebrik etti. Bu tarihi anın özeti şu şekildedir:

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nun 7. maçında Letonya ile karşı karşıya geldi. Maç, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynandı ve milli takım, Letonya'yı 4-0 mağlup ederek Almanya'da yapılacak finallere katılma hakkını elde etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tarihi başarı üzerine milli takımı telefonla arayarak tebrik etti.

A Milli Futbol Takımı'nın başarısı üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın telefonundan takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Teknik Direktör Vincenzo Montella ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizleri çok çok mutlu ettiniz. İnanıyorum ki Almanya'daki Türk vatandaşlarımızı da çok mutlu edeceksiniz. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum" şeklindeki ifadelerle milli takımı tebrik etti.