Bursa'da 29 Ekim'de cadde ve sokaklar Cumhuriyet kutlamaları için kapatılıyor

Bursa'da 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler için cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. İşte kapanacak bölgeler ve detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 17:51

29 Ekim Pazar günü, Bursa'da Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler nedeniyle çeşitli cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, bu özel etkinliklerin gerçekleşeceği bölgeler ve kapanacak saatler hakkında bilgiler verildi.

Kutlama programı, Atatürk Caddesi'nde yapılacak olan törenler ve resmi geçit tören etkinliklerini içeriyor. Bu nedenle aşağıda belirtilen güzergahlar, saat 08.30'dan itibaren kutlama törenleri bitene kadar araç trafiğine kapatılacaktır.

KAPATILACAK BÖLGELER VE GÜZERGAHLAR ŞUNLARDIR:

Yeşil Şenöz Lambalar-Gökdere İstikameti

Meydancık-Setbaşı İstikameti

İnönü Caddesi iniş

15 Temmuz Demokrasi Meydanı

Altıparmak Çıkışı

Varyant Köprüsü Altından Cemal Nadir Caddesi çıkış istikameti

Tophane Endüstri Meslek Lisesi önünden Çakır Hamam Kavşağı

Atatürk Caddesi İstikameti sokaklar ve bağlantı yolları

Ayrıca, T1 (İpekböceği) hattı ve Nostaljik Tramvay da saat 08.00'den itibaren etkinlik bitene kadar çalışmayacaktır.

Nilüfer Belediye Başkanlığı da Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama programı kapsamında etkinlikler düzenleyecektir. 29 Ekim Pazar günü Nilüfer ilçesinde, saat 19.00'da başlayan yürüyüş korteji ve saat 20.00'da hastane alanında yapılacak olan halka açık Teoman ve Gazapizm konserleri düzenlenecektir. Bu nedenle, yürüyüş etkinliği ve konser süresince aşağıda belirtilen güzergahlar saat 17.00'den itibaren araç trafiğine kapatılacaktır:

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Acıbadem Kavşağı-Esentepe Kavşağı-Tuna Kavşağı ile Nilüfer Hatun Caddesi Podyum Park Kavşağı arası

FSM Köprüsünden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı istikameti

Tuna Kavşağı, Esentepe Kavşağına kadar olan geliş ve gidiş istikametleri

Sürücülerin, bu bölgelerdeki trafiği önlemek ve alternatif güzergahlar kullanmak için İstanbul-İzmir, Ata Bulvarı, Mudanya yolu veya Ankara yolu istikametlerini tercih etmeleri önerilmektedir.