Bursa’da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Bursa için 20 Ekim 2023 Cuma günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde gün içerisinde az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler yükselirken bugünden itibaren başlamak üzere hafta sonunda ‘pastırma yazı’ yaşanacak. Hava sıcaklığı hafta sonu ve yeni haftada yükselişte olacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 10:41

Meteoroloji’nin Bursa için hazırladığı 5 günlük raporuna göre şehir genelinde bugünden itibaren ‘pastırma yazı’ yaşanmaya başlıyor. Sıcaklık yükselirken, gün verilerek uyarı geldi. İşte detaylar…

Haftanın son iş gününe 10 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde az bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.

Öğle saatlerine doğru da az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 17 derece seviyelerinde seyrediyor.

Öğle saatlerinde şehir genelinde az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 24 derece seviyelerinde ölçülüyor. 

Öğle saatleri sonrası 28 derece seviyelerinde ölçülen termometrelerin yanı sıra açık ve güneşli gökyüzü etkili oluyor.

Akşam saatlerine doğru termometreler 23 derece olarak ölçülürken açık gökyüzüyle birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde de açık gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 18 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gece saatlerinde de termometreler 16 derece seviyelerinde.

HAFTA SONU ‘PASTIRMA YAZI’ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporunda bugün ve hafta sonu itibariyle ‘pastırma yazı’ denebilecek sıcaklık yükselişleri yaşanacak.

Hafta sonunun ilk gününde (YARIN) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 15 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 29 derece seviyelerine kadar tırmanıyor.

Hafta sonunun son gününde (PAZAR) sabah saatlerinde 15 derece olarak ölçülürken gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 29 derecelere kadar gerileyecek.

Yeni haftanın ilk iş gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde 15 derece olarak ölçülürken parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler en yüksek 27 dereceyi gösterecek.

Haftanın ikinci iş gününde ise (SALI) sabah saatlerinde sıcaklığı 16 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gçkyüzüyle birlikte termometreler 25 derece seviyelerinde ölçülüyor.