Bursa'da öğrencilere 80 milyon lira değerinde burs desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere 80 milyon liralık burs desteği.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 14:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere yönelik sağladığı burs programı için başvuruların sona erdiğini duyurdu. 2022 yılında 14 bin başvuruya ulaşan bu programın başvuru sayısı bu yıl 24 bine çıkarak büyük bir ilgi gördü. BURSKOOP (Sınırlı Sorumlu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi) tarafından yürütülen bu inisiyatif, toplamda 10 bin öğrenciye 8 ay boyunca 80 milyon liralık burs sağlamış olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitim konusundaki önemli yatırımlarıyla bilinirken, bu burs programı da öğrencilere destek olma amacını taşıyor. 'BURSKOOP' adı verilen bu program kapsamında, 5 bin üniversite öğrencisine 8 ay boyunca aylık bin 250 lira burs verilecek.

Bursa, bir sanayi kenti olarak bilinir ve ara kademe eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek liselerini de burs programına dahil eden Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 5 bin meslek lisesi öğrencisine aylık 750'şer lira burs verecek. Bu meslek liselerinde, birçok farklı alanda eğitim verilmekte ve bu alanlara yönelik öğrencilerin burs başvuruları kabul edilmektedir.

Bu burs programı, Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Sağlık Hizmetleri, Tekstil Teknolojisi, Ulaştırma Hizmetleri gibi birçok alanda eğitim gören öğrencilere yöneliktir. Özellikle meslek liselerinde okuyan öğrenciler, 8 ay boyunca 6 bin lira burs alacak ve toplamda 30 milyon lira burs verilmiş olacak.

Üniversite öğrencilerine yönelik burs miktarı da artırıldı. Geçtiğimiz yıl 500 lira olan üniversite bursları bu yıl bin 250 liraya çıkarıldı. Bu sayede üniversite öğrencileri, 8 ay boyunca 10 bin lira burs alacak ve toplamda 50 milyon lira burs verilmiş olacak.

Toplamda, BURSKOOP bu eğitim yılında üniversite ve meslek liseli öğrencilere 80 milyon liralık bir destek sağlamış olacak. Başvuruların sona ermesiyle birlikte inceleme süreci başlamış durumda ve bursların Kasım ayı sonuna kadar öğrencilere dağıtılması planlanıyor.