Bursa Şehir hastanesi'nde yeni çığır açan tedavi: 4 kablolu kalp pili ile şifa bulmak mümkün mü?

Bursa Şehir Hastanesi, kalp yetmezliği bulunan hastalara yönelik uygulanan 4 kablolu kalp pili tedavisine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 14:25
haberinanalizi.com

Kardiyoloji uzmanları, bu yeni yöntemin klasik 3 kablolu pil tedavisine göre daha başarılı sonuçlar sunduğunu belirtti.

Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Berat Uğuz, 3 kablolu kalp pili tedavisinde istenilen yanıtın yaklaşık yüzde 30'unda başarılı sonuç alınamadığını vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle eklenen 4. kablo sayesinde bu tedavi ile yanıt alınamayan hasta grubunda da başarı elde edildiğini ifade etti.

Doç. Dr. Uğuz, “Ülkemizde seçkin ve ileri merkezlerde uygulanan bu tedaviyi bölgemizde Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji ve Aritmi Kliniği uygulamaya başlamıştır” dedi.

Kalp yetersizliği hastalarının tedavilerinin mümkün olduğunu belirten Uzm. Dr. İsmet Zengin, uygun bulunan hastalara 4 kablolu pil tedavisi uygulandığını söyledi. Zengin, "Her geçen gün daha çok sayıda hastaya bu tedaviyi uyguluyoruz. İlerleyen zamanlarda bu tedavi hastalarımızın değişilmez bir parçası olacak” şeklinde konuştu.

Edirne'den gelen Halim Yıllar ve Gemlik'ten sevk edilen Fatma Bahar, 4 kablolu pil tedavisi ile şifa bulduklarını ifade ederek doktorlarına teşekkür ettiler. Yıllar, “Nefes darlığım vardı. Allah doktorlarımızdan razı olsun, kendimi çok iyi hissediyorum” derken, Bahar da, “Çok memnunum, kendimi şimdi çok enerjik hissediyorum. Doktorlarımıza teşekkür ederim. Gerçekten bütün sağlık çalışanlarımıza minnettarım” şeklinde konuştu.