BursaFotoFest 2023: Yüzyılın İzleri

BursaFotoFest, 'Yüzyılın İzleri' temasıyla 13. kez kapılarını açtı! Türkiye'nin en büyük fotoğraf etkinliği.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 11:53

Bursa'da düzenlenen Türkiye'nin en büyük ve en uzun soluklu uluslararası fotoğraf etkinliği olan BursaFotoFest, bu yıl "Yüzyılın İzleri" temasıyla kapılarını 13. kez sanatseverlere açtı. BursaFotoFest, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Festival, bu sene Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kosova, Macaristan ve Türkiye'nin farklı illerinden birçok usta fotoğraf sanatçısını ve fotoğraf meraklılarını Bursa'da bir araya getirdi. Festivalin teması, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlarken "Yüzyılın İzleri" olarak belirlendi. Etkinliğin kuratörlüğünü Fahrettin Beceren üstlenirken, onur konuğu ise Merih Akoğul oldu. Festivalde Fargana Gasimli (Azerbaycan), Haris Memija (Bosna-Hersek), Mehmet Gökyiğit (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), Miln Radisics (Macaristan) ve Suer Celina (Kosova) gibi uluslararası fotoğraf sanatçıları eserleriyle yer aldı.

Ayrıca, Türkiye'den de birçok başarılı fotoğrafçının eserleri sergilendi. Festival kapsamında Mehmet Turgut, Murat Germen, Derya Yüksel ve Ercan Arslan gibi isimler, deneyim ve tecrübelerini paylaşan söyleşiler düzenledi.

BursaFotoFest 2023'te "Fotoğrafın Ustaları" başlığı altında İbrahim Zaman, Güler Ertan, Gültekin Çizgen, İzzet Keribar, Ozan Sağdıç ve Ahmet Esmer gibi Türk fotoğraf dünyasının önemli isimleri, Türkiye'nin fotoğraf serüvenini paylaştı.

Festivalin çeşitli yan etkinlikleri arasında atölye çalışmaları, gösteriler, sanatçı konuşmaları ve portfolyo değerlendirmeleri de bulunuyor. BursaFotoFest, 3-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Açılış törenine Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan ve birçok fotoğraf sanatçısı ile fotoğraf sever katıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarında sanata verilen önem ve festivallerin önemi vurgulandı.