Bursalılar bu kış su sıkıntısı yaşayacak mı?

Ağustos ayında yüzde 10 azalma görülen Bursa barajlarındaki son durum ne? Bu kış Bursalılar su sıkıntısı yaşayacak mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 13:06

Nazan Şahin/Haberin Analizi

Son yıllarda yaşanan aşırı sıcaklara bağlı kuraklık ve arkasından sele dönen ani yağışlar tarım arazilerinden barajlardaki içme sularına kadar birçok yaşam alanını etkiledi. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde barajlarda su sıkıntısı konuşulurken Bursa barajlarındaki doluluk ise yaz boyunca yüzleri güldürdü.

Ağustos ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Başkanlığı, Bursa'nın içme suyunu karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarının doluluk oranlarını paylaşmış bir hafta arayla barajlarda doluluk oranının yaklaşık yüzde 10 azaldığı görülmüştü.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Doğancı Barajı'nın doluluk oranının yüzde 52, Nilüfer Barajı'nın doluluk oranının ise yüzde 87 olduğunu belirterek, "Kaynaklarımızı israf etmemeli, gereksiz kullanımın önüne geçmeliyiz." uyarısında bulunmuştu.

BUSKİ’nin internet sitesinde barajlardaki son durum ise Doğancı Barajı yüzde 52, Nilüfer Barajı yüzde 77 olarak ölçüldü. Yetkililer ise vatandaşların suyu daha tasarruflu kullanmaları konusunda bir kez daha uyardı.