Erkan Can Bursalılarla çocukluk hatıralarını paylaştı

Ünlü oyuncu Erkan Can, Bursa'da düzenlenen fotoğraf festivali kapsamında çocukluk yıllarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 12:33

Bursalı ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Erkan Can, 13. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında düzenlenen bir söyleşi sırasında çocukluk hatıralarını paylaştı. Festival, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle gerçekleştirilmekte olup, sanatseverleri bir araya getiriyor.

Erkan Can, söyleşi sırasında Bursa'nın geçmişine ve çocukluk yıllarına duyduğu özlemi dile getirdi. Eski zamanlara dair hatıralarını katılımcılarla paylaşarak, o dönemin yaşam tarzını ve sıcak atmosferini anlattı. Kar yağdığında 3 ay boyunca karın erimediği, otobüs ve trafik olmadığı günlerde büyüdüğünü ve kızakla maksem bayırından garaja kadar inebildiğini anlattı.

Erkan Can, çocukluk yıllarının sıcaklığını ve samimiyetini hatırlatarak, turşu suyu sattığı, simit satıldığı ve dostlukların kurulduğu o dönemi özlemle anlattı. Ayrıca, Erkan Can'ın hayat hikayesi tiyatro eğitimine başladığı Bursa Devlet Tiyatrosu'na kadar uzanıyor. Tiyatroya olan tutkusunu ve kaçak kot satışından sanat okullarına olan yolculuğunu da anlattı.

Söyleşi sonunda Erkan Can, 13 yıldır süregelen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin Bursa'nın sanata olan ilgisini yansıttığını ve gelecekte de daha farklı sanatsal etkinliklerle devam edeceğine inancını dile getirdi.