Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır

Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazır. İşte detaylar ve coşkulu program.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 13:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gemlik'te büyük bir coşku ve kutlamalarla karşılanacak. 28 Ekim'de başlayacak olan kutlama programı, 29 Ekim'de geç saatlere kadar sürecek etkinliklerle dolu.

Kutlama programı 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak. Gemlik Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen programın ilk ayağı, Atatürk Anıtı'nda gerçekleşecek çelenk sunumu olacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak bu törende üç pare top atışı da yapılacak.

28 Ekim akşamı Gemlik sahil şeridi meşalelerle aydınlatılacak. Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği "Cumhuriyet Meşalesi ile Körfezi Aydınlatıyoruz" etkinliği kapsamında yaklaşık 1500 genç sahil şeridinde meşaleler yakacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise sabah saat 10.00'da İskele Meydanı'nda başlayacak. Programda, halk oyunları gösterileri, eğitimli köpek gösterileri ve şiirler okunacak. Günün anlam ve önemini vurgulayacak konuşmayı Gemlik Kaymakamı Hasan Göç yapacak.

29 Ekim saat 19.00'da Cumhuriyetin ikinci yüzyılı yürüyüşü başlayacak. Eski Diş Hastanesi'nin olduğu bölgeden İskele Meydanı'na kadar sürecek olan bu kortej yürüyüşü, bando ve marşlar eşliğinde gerçekleşecek. Vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise Türk müziğinin efsane sesi Yıldız Tilbe ile son bulacak. Yıldız Tilbe, İskele Meydanı'nda binlerce Gemlikliyle birlikte sevilen şarkıları söyleyecek. Konser saat 20.00'da başlayacak ve geç saatlere kadar devam edecek.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tüm Gemliklileri bu özel kutlama programına katılmaya davet ederek, Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte kutlamayı önemle vurguladı.