Gürsu'da tarihin içinde yeni bir proje : Çocuk kütüphanesi açıldı

Gürsu Belediyesi, Taş Köprü Sokak projesi kapsamında, yaşayan tarih atmosferine sahip Taşköprü'de heyecan verici bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 15:37
haberinanalizi.com

İlçenin ilk çocuk kütüphanesinin temeli atılarak, bu tarihi bölgeye yeni bir soluk getirilecek.

TEMEL ATILAN PROJEDE DETAYLAR

Gürsu Belediyesi, vizyon projelerinden biri olan Taşköprü Sokak'taki kamulaştırma süreçleri devam ederken, ilçenin ilk Çocuk Kütüphanesi'nin temelini atmıştır. Proje, Türkiye'nin Hibe Şampiyonu Belediyesi olan Gürsu Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olup, Taşköprü'de bulunan 57 tescilli evin olduğu sokakta hayata geçirilmektedir. Bugüne kadar üç parsel ve iki yapı kamulaştırılan projede, Çocuk Kütüphanesi'nin temeli atılan evin alanı 340 metrekare, toplam inşaat alanı ise 286,5 metrekare olarak planlanmıştır.

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, temel atma töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, AK Parti İl Başkan Vekili Erdoğan Akyıldız, AK Parti İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu, MHP İlçe Başkanı Tahir Akdağ, Önceki Dönem AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerini ağırlayarak önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen törende, protokol temeli birlikte atmış ve tarihi sokakta hatıra fotoğrafı çektirmiştir.

ÖZEL DİZAYN VE ASLINA UYGUN MİMARİ

Başkan Mustafa Işık, projenin maliyetini 8,5 Milyon TL olarak öngördüklerini belirterek, "Bu kütüphanemiz, dönemimizdeki ilklerden biri olacak. Tescilli ve özel bir yapı olduğu için ekiplerimiz burada rekonstrüksiyon işlemi uygulayacak, aslına uygun inşasını sağlayacaktır. Gürsu'nun çocukları, özel dizayn edilmiş bu merkezde eğitilip sosyalleşecek olmaktan son derece memnunuz" şeklinde konuştu.

Açılışa katılım sağlayan Büyükşehir belediye başkan vekili Fethi Yıldız ise şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler'in bağımsız denetim raporuna göre, kütüphane olan çocukların akranlarına göre üç sınıf daha önde olduğu belirlenmiş. Gürsu Belediyesi ve ekibine bu konuda teşekkür ederim. Çocukların artık ekranlarla büyüdüğü bir dönemde, 0-3 yaş arasında otizm belirtilerinin ortaya çıkması endişe verici. Ülkenin geleceğini şekillendirmek için eğitim ve gelişim konusunda daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Ayrıca kültürel faaliyetlerle de ülkenin geleceğini şekillendirmek mümkün olacaktır; siyasetçilere bu konuda büyük sorumluluk düşmektedir."