Nilüfer Belediyesi çiftçilere tarımsal analiz eğitimi verdi

Nilüfer Belediyesi, Çaylı Mahallesi'nde çiftçilere yönelik "Toprak, Bitki ve Su Analizleri" başlıklı eğitim düzenleyerek tarımsal üretimi artırmayı ve çiftçilerin maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 10:33
haberinanalizi.com

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Turan'ın gerçekleştirdiği eğitimde, doğru tarım uygulamalarının ve analizlerin çiftçilere maliyet avantajı sağlayacağı vurgulandı. Çiftçilere Nilüfer Belediyesi'nin "Tarımsal Analiz Laboratuvarı" hakkında bilgi veren Turan, analizlerin kaliteli üretimi desteklediğini ve çiftçilere maliyet avantajı sağladığını belirtti.

Toprak analizlerine dayalı gübreleme programlarının önemine değinen Turan, "Toprak 17 tane besi elementi almak zorunda. Dengeli beslenen bitki, hastalık ve zararlılara karşı daha dayanıklı olur. Gerekli miktarda gübre uygulaması ekonomik açıdan fayda sağlar. Analiz yaptırmak sizlere maliyet getirmez, tam tersi paranızın cebinizde kalmasını sağlar. Bilinçsiz tarım gelişi güzel ilaç ve gübreleme maliyeti getirir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Turan, sulama sularının kalitesinin bilinmesinin toprak verimliliği ve devamlılığı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Tarımsal Analiz Laboratuvarı"nın çiftçilere önemli bir hizmet sunduğunu belirtti. Çiftçileri analiz yaptırmaya davet eden Turan, toprak, bitki ve su analizlerinin her yıl yapılmasının önemini vurguladı.