Nilüfer Belediyesi Cumhuriyet koşusu: Binlerce öğrenci coşkuyla koştu

Nilüfer Belediyesi okullar arası Cumhuriyet koşusu: Binlerce öğrenci coşkuyla koştu ve Cumhuriyet'i kutladılar!

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 16:12

Nilüfer Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Nilüfer Belediyesi Okullar Arası Cumhuriyet Koşusu" büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bu etkinlik, Nilüfer ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlama geleneğinin bir parçası haline geldi. Bu yıl 44 okuldan 32 takımın katıldığı etkinlik, 8 farklı kategoride düzenlenmiş ve yaklaşık bin 200 öğrenci koşarak Cumhuriyet için yarıştı.

Koşu, Nilüfer'in Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bin 500 ve bin 200 metrelik parkurlarda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu coşkulu etkinliğin startını vermiş ve öğrencilere başarılar diledi. Başkan Erdem, çocukları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet etmiş, onların yarının teminatı olduğuna vurgu yaptı.

Öğrenciler sadece koşu için değil, aynı zamanda Cumhuriyet için de yarıştılar. Bu coşkulu etkinliğe katılan öğrencilerin heyecanına, çevre sakinleri de alkışlarıyla destek olmuşlardır. Yarışlar, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Meydanın ortasında öğrencilere büyük bir sürpriz hazırlandı. Alanda Karizma Show ve tahta bacak gösterileri düzenlenerek öğrencilere keyifli anlar yaşandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, öğrencilerle birlikte bu gösterileri izlemiş ve coşkularına ortak oldu.

Eğlenceli anlardan sonra dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.Minik Kız, Minik Erkek, Küçük Kız, Küçük Erkek, Yıldız Kız, Yıldız Erkek, Genç Kız ve Genç Erkek kategorilerinde dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı tarafından takdim edildi. Atakan Çorbacı, çocuklardan Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşamalarını istedi.