Otomotivin geleceği tasarım yarışması

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda Bursa Uludağ Üniversitesi bir kez daha ödül kazandı. İşte ödül töreninden ayrıntılar.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:11
haberinanalizi.com

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 2012 yılından bu yana devam eden ve otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirmeyi amaçlayan "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması"nda bir kez daha Bursa Uludağ Üniversitesi'ni (BUÜ) ödüllendirdi. Bu yılki ödül töreni Bilişim Vadisi'nde gerçekleşti ve OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Yeşilova, ödülü Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'a takdim etti.

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, otomotiv sektörünün genç yeteneklerini ve yenilikçi fikirlerini teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. OİB, bu yarışma aracılığıyla geleceğin otomobillerini şekillendirebilecek projelere destek vermektedir.

Bu yılki ödül töreninde Ali İhsan Yeşilova, yarışmaya artan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi'nin bu yarışmalara olan yakın ilgisini ve desteğini vurgulayarak, üniversitenin geçmiş yıllarda da en fazla başvuru yapan üniversite olduğunu hatırlattı. Yeşilova, BUÜ'nün dinamik yapısının takdir edildiğini ve bu başarıdan dolayı tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise bu tür teşvik edici ödüllerin kazanmanın, üniversite camiasındaki heyecanı ve azmi artırdığını vurguladı. Her geçen yıl daha fazla proje ile yarışmaya katılmak için çaba gösterdiklerini söyledi. BUÜ'nün Türkiye'deki 23 Araştırma Üniversitesi'nden biri olduğunu ve otomotiv sektörünün merkezinde bulunduklarına dikkat çekti. Üniversitenin sanayi ile güçlü ilişkilerinin olduğunu ve özellikle Mühendislik Fakültesinin güçlü olduğunu belirtti. Otomotiv sektöründe enerji kaynaklarına yönelik çalışmaların önemli olduğu bu dönemde, fakülte ve yüksekokullarda farklı düzeylerde projeler yürüttüklerini ifade etti. Ödül alan projeleri tebrik ederek, başarılarının devam etmesini diledi.