Sevgililer gününe iki gün kala Bursa'da çiçekçilerde yoğunluk arttı

Bursa'daki çiçekçiler, Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala yoğun bir talep ile karşı karşıya.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 16:29
haberinanalizi.com

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Bursalı vatandaşlar, sevgililerine hediye almak için özellikle çiçekleri tercih ediyor. Favori tercihleri ise gül. Çiçek almak isteyen vatandaşlar, çiçekçilerin önünde sıraya girip, çiçek dükkanlarından alışveriş yapıyor.

Çiçek satıcısı Esnaf Ali Random, bu dönemde talebin oldukça yoğun olduğunu belirtiyor. Random, "Bu aralar Sevgililer Günü'ne yaklaştığımız için işlerimiz artıyor. Herkes sevdiğine bir çiçek alır, bir şey alır; hani görünen ne koparsa. O zaman günlük mesaimiz de artıyor tabii. Günlük olarak yaklaşık bir, belki üç yüz, beş yüze kadar falan insan gelebilir. Cadde üstünde, oldukça açık bir yer, dolayısıyla yabancılar da gelebilir, bizim vatandaşların da gelebilir. Öyle oluyor" diyor.

Fiyatlara da değinen Random, "Fiyatlar biraz zamlı oluyor, çünkü yurt dışından gelen bitkiler pahalı olduğu için euroyla satın alıyoruz, kendi ürünlerimize. Bir de oraya gelince Türk parasıyla çevirirsen biraz sorun oluyor, bazı insanlar alamıyor. O yüzden, mesela dönüp dönüp gördüğün gibi, mesela iki dal alıp koyuyoruz.Milletin parası yetsin, biraz daha ucuz olsun da öyle alsınlar" ifadelerini kullanıyor.

Vatandaşların Sevgililer Günü için tercihlerine de değinen Random, "Vatandaşlar genellikle kırmızı güller, nergisler, kokulu çiçekler gibi geleneksel tercihleri tercih ediyorlar. Ancak değişik tarz çiçekler de tercih edebiliyorlar" şeklinde konuşuyor.