Sultan 2. Murat Han'ın Vefatının 573. Yıl Dönümü Anma Töreni

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle, Sultan 2. Murat Han'ın vefatının 573. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 17:16
haberinanalizi.com

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Muradiye El Yazmaları Müzesi'nde gerçekleşen organizasyona, Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim, Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Öğr. Gör. Asuman Türkmen ve Dr. Öğr. Üyesi Doğan Yavaş gibi önemli isimler konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da katıldı.

Açılış konuşması öncesinde, Muradiye Camii müezzini İbrahim Kahraman tarafından dua okundu. Dua sonrasında, Sultan 2. Mahmut Han'ı anma kapsamında bir slayt gösterisi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapmak üzere açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sultan 2. Murat Han'ın önemli mirası ve tarihi detaylarına değindi.

Aktaş, Sultan 2. Murat Han'ın Osmanlı İmparatorluğu'nun genişlemesine ve güçlenmesine katkılarına vurgu yaparak, hanın döneminde gerçekleştirdiği önemli siyasi ve askeri hamleleri detaylandırdı. Ayrıca, hanın dönemindeki kültürel ve sanatsal gelişmeleri de vurgulayan Aktaş, Bursa'nın tarihindeki önemli bir döneme ışık tuttu.

Konuşmasının devamında, Sultan 2. Murat Han'ın adalet anlayışı ve halk nezdindeki saygınlığına dikkat çeken Aktaş, 2. Murat Han'ın yönetimindeki adalet ve huzur ortamının önemini vurguladı. 2. Murat Han'ın, Osmanlı'nın ilerlemesine yaptığı katkıların yanı sıra, halk arasındaki sevgi ve saygıyla da hatırlanmasının önemine değindi.

Aktaş'ın konuşması, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Tören, konuşmacı katılımcıların 2. Murat Han'ın yaşamına dair derinlemesine bigiler sunmasıyla ve  anısına yapılan dualarla son buldu.