Yaralı kartal özgürlüğüne kavuştu

Yaralı bir orman kartalı Bursa'da tedavi edildikten sonra doğaya salındı. Kurtuluş öyküsü ve özgürlüğe kavuşma anları burada.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 11:11

Bursa'da bir ay önce yaralı olarak bulunan küçük orman kartalı, tedavilerinin ardından doğaya salındı. Bursa Milli Parklar Şube Müdürlüğü, yaklaşık bir ay önce bitkin halde Bursa'ya getirilen küçük orman kartalını tedavi etmek ve sağlığına kavuşturmak için önemli bir çaba sarf etti. Kartalın geldiğinde bitkin ve yaralı olduğu tespit edildi, bu nedenle tedavi gerekliliği ortaya çıktı.

Karacabey Ovakorusu Rehabilitasyon Merkezi personeli, kartalın sağlığına kavuşana kadar özenle ilgilendi. Kartal, bir ay süresince bu merkezde müşahede altında tutuldu. Bu dönem içerisinde gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı ve iyileşme süreci sağlandı.

Kartalın sağlık durumu düzeldikten sonra, Karacabey Ovakorusu Rehabilitasyon Merkezi personelleri tarafından ayağına bir bilezik takıldı. Bu işlem, kartalın takip edilmesini ve doğada izlenmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Bilezik takıldıktan sonra küçük orman kartalı doğaya özgürlüğüne kavuşturuldu.