Yenişehir Belediyesi işçi maaşlarını yükseltti: Başkan Aydın imza töreninde konuştu

Yenişehir Belediyesi'nde çalışan en düşük işçi maaşı, Belediye Başkanı Davut Aydın'ın liderliğinde 33 bin 691 liraya yükseltildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 10:22
haberinanalizi.com

Yaklaşık 200 işçiyi kapsayan ek iş sözleşme protokolü, Başkan Aydın, HAK-İŞ Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ve Mahalli İdareler ve İşverenleri Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz tarafından imzalandı. İşçilere aileleriyle birlikte verilen akşam yemeği sonrası gerçekleşen protokol törenine, AK Parti ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

İşçi maaşlarının artışıyla ilgili konuşan Başkan Aydın, ilçenin her köşesinde emeği ve alın teri olan mesai arkadaşlarını enflasyon karşısında koruduklarını ve korumaya devam edeceklerini vurguladı. Aydın, Yenişehir'de Cumhur İttifakı'ndan yeniden başkan adayı gösterildiğini de açıkladı.

MİS Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz ise Başkan Aydın'ın her zaman işçilerin yanında olduğunu belirterek, benzer bir zam açıklaması yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Aydın, konuşmasında dünyanın her gelişmesinde insan emeği ve alın terinin önemine vurgu yaparak, işçilerin değerini bildiğini ve onların haklarını korumak için çaba göstereceğini dile getirdi. Ardından işçilere yapılan zam açıklamasıyla salonda büyük sevinç yaşandı.

Protokol imza töreninin ardından Başkan Aydın, işçiler tarafından omuzlara alındı ve sevinç dolu anlar yaşandı.