Yıldırım belediyesinden binlerce kişiye istihdam ve girişimcilik kapısı

Yıldırım Belediyesi'nin Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik istihdamı artırmaya yönelik çığır açan adımlar atmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 12:21
haberinanalizi.com

Merkez, ücretsiz teknik eğitim kurslarıyla binlerce kişiyi meslek sahibi yaparken, yüzlerce kişiyi de istihdama kazandırıyor.

Merkezde sunulan Muhasebe ve Lojistik, Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama, Tekstil, Tarım Uygulamaları ve Teknik Eğitim Kursları gibi 5 ana branşta 44 farklı modülde eğitimler veriliyor. Sadece 4 yılda 6 bin 454'ü mesleki, 2 bin 184'ü teknik olmak üzere toplamda 8 bin 638 kişiye eğitim sağlandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, genç işsizliğin azaltılması ve nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla gençlere ücretsiz teknik eğitim kursları düzenlediklerini vurguluyor. Bu kapsamda tekstil, otomotiv ve makine sektörlerine odaklanarak gençlerin becerilerini geliştiriyorlar. Ücretsiz teknik eğitimlerden yararlananların 841'i istihdama kazandırılırken, birçok genç de kendi işini kurma fırsatı buluyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu adımları, bölgedeki gençler için yeni bir gelecek kapısını aralıyor.