Hava Durumu

Bakan Işıkhan’dan emeklilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurusuna göre, 29 Aralık Cuma günü 4 milyon 680 bin emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiye ödemesi yapılacak. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler de bu ödemeden yararlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 17:09
Kaynak: Haber merkezi
Bakan Işıkhan’dan emeklilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, 29 Aralık Cuma günü, 4 milyon 680 bin emekliye 5 bin Türk Lirası ödemesi yapılacak. Bu düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçilere de çalışan emekli sayıldıkları için aynı miktar ikramiye ödemesi yapılacak. Geçen ay çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin TL ikramiye ödemesi, bu düzenlemeyle çalışan emeklileri kapsamamıştı.

Toplamda 5 bin TL’lik ikramiye, 29 Aralık’ta emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Çalışan emeklilere yönelik bu ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik bu ödemelerin beklendiği tarihi, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” ifadeleriyle duyurdu.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.