Hava Durumu

Alper Gezeravcı ve ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, SpaceX'in Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) başarıyla kenetlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Alper Gezeravcı ve ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

Heyecanın dorukta olduğu bu tarihi gün, Gezeravcı'yı İran asıllı Amerikalı astronot Yasmin Moghbelli komutasındaki ekip karşıladı.

Uzay yolculuğu, SpaceX'in Axiom 3 fırlatması ile dün saat 00:49'da başladı. Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü, "İstikbal göklerdedir" oldu. Dragon kapsülü, UUİ'ye kenetlendikten sonra astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da gerçekleşecek.

Gezeravcı'nın, uzay istasyonundaki yeni ekip arkadaşlarına Türkiye'den getirdiği hediyeleri vermesi bekleniyor. Şu anda UUİ'de 7 astronot bulunuyor, Gezeravcı ve ekibiyle birlikte bu sayı 11'e çıkacak. Gezeravcı, 14 gün boyunca uzay istasyonunda 13 farklı deney gerçekleştirecek.

Kenetlenme anı için Axiom'un özel yayını, 12:00'de başlayacak. Türkiye'de ise kent meydanlarına kurulan planetaryumlardan halk büyük bir ilgiyle bu tarihi anı takip ediyor. Uzay aracının ISS'e kenetlenişi, Kızılay, Taksim gibi kent meydanlarında oluşturulan planetaryumlardan izleniyor. Uzay meraklıları, yediden yetmişe kadar, bu anı büyük bir heyecanla takip ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.