Hava Durumu

Beklenen sağanak başladı! Peki bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinde bekelnen sağanak yağış İstanbul ve çevre illerde etkisini göstermeye başladı. MGM tarafından 5 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 08:00
Kaynak: Haber merkezi
Beklenen sağanak başladı! Peki bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ardahan çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Ankara’nın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

5 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 il için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Bu iller Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce. 

Gece saatlerinden itibaren bugün öğle saatlerine kadar Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde (Cide, Doğanyurt, Şenpazar, Bozkurt, İnebolu, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Azdavay ve Ağlı) kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-60 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.