Hava Durumu

İBB Adayı Murat Kurum, ihtiyaç sahibi emeklilere destek vaadiyle konuştu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da başta kadın emekliler olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik önemli bir destek vaadinde bulundu. Kurum, İstanbul kartlarına her ay 2.500 lira destek ödemesi yapacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
İBB Adayı Murat Kurum, ihtiyaç sahibi emeklilere destek vaadiyle konuştu

Kurum, Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen kadınlar buluşmasında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın İstanbul vizyonunu açıkladı. Annelerin hizmetkarı, yol arkadaşı ve dert ortağı olacaklarını vurgulayan Kurum, kadınların iş hayatında güçlenmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Başta kadın emekliler olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yapılan desteklerden bahseden Kurum, her ay İstanbul kartlarına 2.500 lira destek ödemesi yapacaklarını açıkladı.

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM VAADİ

Kurum, İstanbul'da yaşanan trafik sorununa da değindi. İstanbul'da çalışan kadınların yılda 288 saatini trafikte kaybettiğini belirten Kurum, bu sorunu çözmek için yeni metrolar, tüneller ve otopark sistemleri gibi ulaşım atılımları yapacaklarını söyledi.

SULTANGAZİ'YE TRAMVAY HATTI UZATILACAK 

Sultangazi'de sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum, Sultangazi tramvayının bir durak uzatılması talebini aldıklarını ve göreve geldiklerinde bu çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 yıl içinde 39 ilçede 650 bin yeni konut yapacaklarını ifade etti.

SOKAK HAYVANLARINA DESTEK 

Kurum, sokak hayvanlarına yönelik de desteklerini sürdüreceklerini belirterek, 39 ilçeye hayvan yaşam alanları kuracaklarını ve burada bakım, tedavi ve diğer hizmetlerin verileceğini dile getirdi.

OKULLARDA BESLENME DESTEĞİ VE ÜCRETSİZ ULAŞIM 

İstanbul'daki okullara beslenme desteği sağlayacaklarını ve ilköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım imkanı sunacaklarını ifade eden Kurum, ayrıca ailelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını genişleteceklerini belirtti.

MUHTARLAR VE STK BULUŞMASI 

Kurum, konuşmasının ardından AK Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen muhtarlar ve STK buluşmasına katıldı. Muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Kurum, bu kesimlerle iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.