Hava Durumu

Memur maaşı ve emekliye zamda ikinci ipucu

Memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında kritik bir ipucu geldi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminine göre SGK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,13 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 09:05
Kaynak: Haber merkezi
Memur maaşı ve emekliye zamda ikinci ipucu

Milyonların gözü maaşlara yapılacak yeni zam oranlarına çevrilmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla son dönemde hayat pahalılığında yaşanan artışa değinerek, "Refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesine eskisinin de üzerine çıkarmak, boynumuzun borcudur" diye açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli zammı için Meclis’in açılış tarihi olan Ekim’i işaret etti.

"Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize, çalışıyoruz” diyen Bakan Işıkhan, “Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak inşallah. Çok rahat olun, lütfen. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca bir enflasyon farkı da söz konusu olacak. Bir önceki toplu sözleşmede 2023'ün ikinci yarısı için zam oranı yüzde 6 olarak belirlenmişti. Bu kapsamda bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 6'yı aşan kısmı üzerinden fark hesaplanacak.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.