Hava Durumu

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam haberini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ek yüzde 5 artış yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 23:20
Kaynak: Haber merkezi
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranının ocak ayında yüzde 49,25’e yükseltildiğini duyurdu. Bu artış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine ek yüzde 5’lik bir artışla birlikte gerçekleşti. Bakan Işıkhan, katıldığı bir TRT Haber canlı yayınında emeklilerin maaş zamlarını yükselttiklerini ve bu sayede memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aynı oranda zam alacaklarını açıkladı.

Toplam 13,5 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklisine yönelik müjdeyi paylaşan Bakan Işıkhan, emekli aylıklarındaki artışın tüm emeklilere eşit olarak dağıtıldığını belirtti. Bu hamle, ocak ayı itibarıyla geçerli olacak ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında aynı oranda bir artış anlamına gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceden duyurduğu yüzde 5’lik ek artış ile birlikte toplam zam oranı yüzde 42,6’dan yüzde 49,25’e yükselmiş oldu. Bu kararın tüm emeklilere eşit şekilde uygulanması, Bakan Işıkhan’ın vurguladığı gibi herhangi bir ayrım yapılmaksızın tüm emeklilerin Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay için aynı oranda artış almasını sağlayacak.

Bakan ayrıca, emekli aylıklarındaki artışların Ocak ve Temmuz aylarında devam edeceğini ve bu dönemlerde memurlar için toplu sözleşmenin, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıklarının artışının gerçekleşeceğini belirtti. Yapılan bu düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından oluşan aylık farkların ise 1 hafta içinde ödeneceği bilgisi verildi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.