Hava Durumu

Tarihi surlarda selfie tutkusu tehlikeli sonuçlar doğuruyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır'daki tarihi surlar, ziyaretçilerin selfie tutkusuyla dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Tarihi surlarda selfie tutkusu tehlikeli sonuçlar doğuruyor

Ancak tehlikeli olduğu için çıkılması yasaklanan surlarda, hafta içerisinde yaşanan 2 düşme vakası, dikkatleri yeniden bu tehlikeye çevirdi.

YARALANMALARIN ARTMASI VE UZMAN UYARILARI

Hafta içinde meydana gelen düşme vakalarında 2 kişi yaralanırken, yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi. Ancak Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi'nde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, yüksekten düşmenin ciddi travmalara neden olabileceğini vurgulayarak, bu tür kazaların ölümcül olabileceğine dikkat çekti.

ÖMÜR BOYU SAKATLANMA VE ORGAN YARALANMALARI TEHLİKESİ

Yükselmiş, düşmenin ömür boyu sürecek sakatlıklara, organ yaralanmalarına ve kafa travmalarına yol açabileceğini belirtti. Özellikle selfie çekmek veya aksiyon arayışıyla risk almanın bu tür travmalara sebep olduğunu ifade etti.

YÖNETİCİLERİN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR 

Diyarbakır'daki tarihi surlar gibi potansiyel tehlike arz eden bölgelerde önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Yükselmiş, bu konuda sorumluluğu olan yöneticilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. Bu önlemler sayesinde benzer kazaların önüne geçilebileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.