Hava Durumu

#29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Haberin Analizi - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

"Son Akşam Yemeği" şehit ailelerine özel yayımlandı Haber

"Son Akşam Yemeği" şehit ailelerine özel yayımlandı

İSTANBUL (İGFA) - Bu anlamlı buluşma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet” etkinliği çerçevesinde yapıldı. 28 Ekim 1923’te yaşananları özgün senaryosuyla ve etkileyici sinematografisiyle anlatan “Son Akşam Yemeği” filmini, vizyona girdiği ilk gün şehit yakınları ve gazilerimiz izledi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemsettin Yalçın ile ilgili genel müdürlüklerin yetkilileri de bu özel etkinlikte aileleri yalnız bırakmadı.  Bu anlamlı buluşma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet” etkinliği çerçevesinde yapıldı. CineGenna Pictures Yönetim Kurulu Başkanı A. Selim Tuncer’in yapımcılığını üstlendiği ve Levent Onan’ın yönettiği “Son Akşam Yemeği” filmi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 27 Ekim’de vizyona girdi.  Sıcak ve samimi hikayesiyle günümüzden bir asır önce Cumhuriyetimizin ilan edilmesine 24 saat kala yaşananları beyazperdeye taşıyan filmde Engin Şenkan, Azra Aksu, Onur Tuna, Pelin Akil, Necip Memili, Aslı Tandoğan, Cemal Hünal, Yasemin Baştan, Mustafa Kırantepe, Nehir Gökdemir, Tuba Daştan rol alıyor.

Bursa'da 29 Ekim'de cadde ve sokaklar Cumhuriyet kutlamaları için kapatılıyor Haber

Bursa'da 29 Ekim'de cadde ve sokaklar Cumhuriyet kutlamaları için kapatılıyor

29 Ekim Pazar günü, Bursa'da Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler nedeniyle çeşitli cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, bu özel etkinliklerin gerçekleşeceği bölgeler ve kapanacak saatler hakkında bilgiler verildi. Kutlama programı, Atatürk Caddesi'nde yapılacak olan törenler ve resmi geçit tören etkinliklerini içeriyor. Bu nedenle aşağıda belirtilen güzergahlar, saat 08.30'dan itibaren kutlama törenleri bitene kadar araç trafiğine kapatılacaktır. KAPATILACAK BÖLGELER VE GÜZERGAHLAR ŞUNLARDIR: Yeşil Şenöz Lambalar-Gökdere İstikameti Meydancık-Setbaşı İstikameti İnönü Caddesi iniş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Altıparmak Çıkışı Varyant Köprüsü Altından Cemal Nadir Caddesi çıkış istikameti Tophane Endüstri Meslek Lisesi önünden Çakır Hamam Kavşağı Atatürk Caddesi İstikameti sokaklar ve bağlantı yolları Ayrıca, T1 (İpekböceği) hattı ve Nostaljik Tramvay da saat 08.00'den itibaren etkinlik bitene kadar çalışmayacaktır. Nilüfer Belediye Başkanlığı da Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama programı kapsamında etkinlikler düzenleyecektir. 29 Ekim Pazar günü Nilüfer ilçesinde, saat 19.00'da başlayan yürüyüş korteji ve saat 20.00'da hastane alanında yapılacak olan halka açık Teoman ve Gazapizm konserleri düzenlenecektir. Bu nedenle, yürüyüş etkinliği ve konser süresince aşağıda belirtilen güzergahlar saat 17.00'den itibaren araç trafiğine kapatılacaktır: Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Acıbadem Kavşağı-Esentepe Kavşağı-Tuna Kavşağı ile Nilüfer Hatun Caddesi Podyum Park Kavşağı arası FSM Köprüsünden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı istikameti Tuna Kavşağı, Esentepe Kavşağına kadar olan geliş ve gidiş istikametleri Sürücülerin, bu bölgelerdeki trafiği önlemek ve alternatif güzergahlar kullanmak için İstanbul-İzmir, Ata Bulvarı, Mudanya yolu veya Ankara yolu istikametlerini tercih etmeleri önerilmektedir.

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ulaşım ücretsiz Haber

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ulaşım ücretsiz

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanacak ve bu özel günün kutlama ve etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşların rahatça ulaşabilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir adım atıldı. 29 Ekim Pazar günü, şehir içi toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecektir. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamalarının coşku ve kalabalıkla gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda BursaRay, Burulaş otobüsleri ve tüm Özel Halk otobüslerinin ulaşım hizmetinin ücretsiz olacağı belirtildi. Ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, bu hizmeti kullanırken Bursakart'larını kullanmaları gerekmektedir. Bursakart, Bursa'da toplu ulaşım için kullanılan bir ön ödemeli kart sistemidir. Bu kartı kullanarak metro, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarına kolayca binebilirsiniz. Ayrıca, bu uygulama Bursakart kullanılan ilçe içi halk otobüslerinde de geçerli olacaktır. Böylece bayram coşkusunu ilçelerde de yaşamak isteyen vatandaşlar, ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden faydalanabileceklerdir. Ancak, ücretsiz ulaşım uygulaması ilçeler ile Bursa şehir merkezi arasındaki ulaşımda geçerli olmayacaktır. Bu nedenle Bursa'nın çeşitli ilçelerinden merkeze ulaşmak isteyenler normal ücretlerle yolculuklarını gerçekleştireceklerdir.

Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır Haber

Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gemlik'te büyük bir coşku ve kutlamalarla karşılanacak. 28 Ekim'de başlayacak olan kutlama programı, 29 Ekim'de geç saatlere kadar sürecek etkinliklerle dolu. Kutlama programı 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak. Gemlik Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen programın ilk ayağı, Atatürk Anıtı'nda gerçekleşecek çelenk sunumu olacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak bu törende üç pare top atışı da yapılacak. 28 Ekim akşamı Gemlik sahil şeridi meşalelerle aydınlatılacak. Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği "Cumhuriyet Meşalesi ile Körfezi Aydınlatıyoruz" etkinliği kapsamında yaklaşık 1500 genç sahil şeridinde meşaleler yakacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise sabah saat 10.00'da İskele Meydanı'nda başlayacak. Programda, halk oyunları gösterileri, eğitimli köpek gösterileri ve şiirler okunacak. Günün anlam ve önemini vurgulayacak konuşmayı Gemlik Kaymakamı Hasan Göç yapacak. 29 Ekim saat 19.00'da Cumhuriyetin ikinci yüzyılı yürüyüşü başlayacak. Eski Diş Hastanesi'nin olduğu bölgeden İskele Meydanı'na kadar sürecek olan bu kortej yürüyüşü, bando ve marşlar eşliğinde gerçekleşecek. Vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise Türk müziğinin efsane sesi Yıldız Tilbe ile son bulacak. Yıldız Tilbe, İskele Meydanı'nda binlerce Gemlikliyle birlikte sevilen şarkıları söyleyecek. Konser saat 20.00'da başlayacak ve geç saatlere kadar devam edecek. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tüm Gemliklileri bu özel kutlama programına katılmaya davet ederek, Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte kutlamayı önemle vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.