Hava Durumu

#Aile

Haberin Analizi - Aile haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Tehlikesi: Ailelere Uyarı! Haber

Sosyal Medya Tehlikesi: Ailelere Uyarı!

İletişim profesyoneli ve eğitmen Gamze Nurluoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine dayanarak, sosyal medya ve internet kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Nurluoğlu, ülkede internet kullanım oranının yüzde 85, sosyal medya kullanımının ise yüzde 81 olduğunu belirtiyor. Günde 3 saatini sosyal medyada geçiren kullanıcıların yüzde 5,7'sinin ise 17 yaş altındaki gençler olduğuna vurgu yapıyor. Dijital dünyanın çocuklarda beğenilme dürtüsü ve odaklanma sorunları yarattığını, ayrıca taciz ve siber zorbalık gibi risklere karşı savunmasız olduklarını belirten Nurluoğlu, ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ediyor. Sosyal medyada paylaşılan çocuk fotoğrafları ve bilgilerinin "sharenting" adı verilen yanlış bir davranış modeli olduğuna işaret ediyor ve çocukların siber zorbalığa maruz kalma riskini vurguluyor. Nurluoğlu, dijital ebeveynliği önemli buluyor ve ebeveynlere çocukları sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korumak için sadece kullanımı sınırlamak değil, aynı zamanda bilinçlenmek ve dijital kullanımı düzenlemek gerektiğini söylüyor. Dijital ebeveynlerin çocuklarını dijital dünyanın zararlarından uzak tutarak, doğru teknoloji kullanımını teşvik etmeleri gerektiğini vurguluyor. Son olarak, ailelere çocuklarına rehberlik etmeleri, denetleme mekanizmaları oluşturmaları ve teknolojiyi çocuklar için faydalı deneyimlere dönüştürmeleri çağrısında bulunuyor. Editör : Hakan Sert

Güzel oyuncu Mine Kılıç: Kötü karakterler insanların ilgisini çekiyor Haber

Güzel oyuncu Mine Kılıç: Kötü karakterler insanların ilgisini çekiyor

İSTANBUL (İGFA) - Başarılı oyuncu Mine Kılıç, bugüne kadar çoğunlukla kötü karakter oynamadığını, özellikle insanların ilgilerini çeken karakterler birazcık daha “kötü karakter” olarak addettiğini ifade etti. "Birçok şeyi oynadım; ama kötü karakterler her zaman biraz daha insanların ilgisini uyandırıyor sanırım" diyen güzel oyuncu, "O yüzden öyle bir algı oluştu. Daha zor mu? Kötü karakter oynamakta, olay eğer yaptığın meslekte icra ettiğin rolün neden sonuç ilişkisine değinerek, ona tutunarak, o karakteri inşa etmekse o zaman kötü karakter iyi karakter gibi bir şey olmuyor. Karşında beden verdiğin, can verdiğin bir hayat, bir fikir, bir düşünme haliyle ilişkileniyorsun. İyi kötü demeden “Neden bu karakter böyle oldu? Yolculuğu ne? Sonucu ne?” gibi bir denklem üzerinden gittiğimde biri diğerinden daha zor gelmiyor bana. Sadece birinin daha fazla dikkat çektiği doğru" diye konuştu. Aile dizisinin kadrosuna dahil olmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Kılıç, "Öncelikle çalışmayı çok sevdiğim şirketlerden biri olan Ay Yapım’ın bir işinden diğerine geçmiş oldum. Yazın “Ya Çok Seversen” isimli projesindeydim. Biter bitmez Ay Yapım’ın beni tekrar, şu an ulusal kanalda yayımlanan, adeta Şampiyonlar Ligi kadrosuna istemesi, tabii ki çok heyecanlandırdı ve mutlu etti... Yeni yeni giriyor bu karakter. Melek karakterinin hikâyesi birazcık daha derinleştikçe, “kötü kadını” canlandırdığım serüvenim, benim için daha heyecan verici ve kendimi gösterebileceğim alanların açıldığı bir yere taşınacak" diye konuştu.

4,1 milyar TL'lik Aile Destek ödemeleri yatırılıyor Haber

4,1 milyar TL'lik Aile Destek ödemeleri yatırılıyor

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hzimetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, hali hazırda uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı’nda bugüne kadar hanelere toplam 56,3 milyar TL destek sağladıklarını bildirdi. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettiklerini ifade eden Bakan Göktaş, "“Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz”" dedi. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, "“İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacağız”" diye konuştu. Bakan Göktaş, ayrıca, destekten yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için ilave olarak aylık Çocuk Desteği ile birlikte Elektrik Tüketim Desteği de sağladıklarını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.