Hava Durumu

#Akademisyen

Haberin Analizi - Akademisyen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akademisyen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden 15 akademisyen dünyanın en başarılı bilim adamları listesinde Haber

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden 15 akademisyen dünyanın en başarılı bilim adamları listesinde

Sadece 2023 yılı çalışmalarının incelendiği 210 bin 198 bilim adamının yer aldığı “World Top %2 Scientists List” sıralamasına Türkiye’den bin 395 bilim adamı girdi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) 15 öğretim üyesi de listede kendine yer buldu. Sıralamada BUÜ’den Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Doç. Dr. Senem Kamiloğlu, Doç. Dr. Betül Sultan Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Özgür Yaylı, Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, Prof. Dr. Emrullah Yaşar, Prof. Dr. Mehmet Karahan, Prof. Dr. Adem Akpınar, Prof. Dr. Muhamet Emin Özdemir, Prof. Dr. İsmail Filya, Doç. Dr. Arzu Akbulut, Doç. Dr. Murteza Cicioğlu, Prof. Dr. Tülay Özcan, Prof. Dr. İlker Ercan, Prof. Dr. Necmettin Kaya yer aldı.   TÜM AKADEMİK KARİYERLERİN BAZ ALINDIĞI LİSTEDE 11 BUÜ'LÜ Bilim adamlarının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise toplam 204 bin 643 bilim adamı içerisinde Türkiye’den bin 40, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden de 11 öğretim üyesi yer aldı. Bu isimler Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, Prof. Dr. Tolga Cavaş, Prof. Dr. İsmail Filya, Doç. Dr. Senem Kamiloğlu, Doç. Dr. Betül Sultan Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Karahan, Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Adem Akpınar, Prof. Dr. Emrullah Yaşar, Prof. Dr. Necmettin Kaya oldu. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bilim adamları listesinde yer alan tüm akademisyenleri tebrik etti. Listede yer alan Türk bilim adamı ve BUÜ’lü akademisyen sayısının artış göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, “Geçen yıla oranla bu sene üniversitemiz ve ülkemizin gösterdiği ilerlemeden son derece mutluyuz. Listeye giren tüm hocalarımızı tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyoruz. Hocalarımızın genç akademisyenlerimize de rol model olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BUÜ’den Özbek akademisyenlere seminer Haber

BUÜ’den Özbek akademisyenlere seminer

BUÜ, Özbekistan’dan gelen akademisyenleri ağırladı. Yaz okulu programı çerçevesinde önce Pamukkale Üniversitesi’ne giden akademisyenler, ardından BUÜ’nün misafiri oldu. Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkanlığında yürütülen organizasyonda Özbek akademisyenlere farklı alanlarda dört seminer verildi. Programlara, Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı ve Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Orta Çağ Tarihi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sherzodhon Mahmudov, Yakın Dönem Tarihi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Maşhurahon Darmonova ve Yeni Çağ Tarihi Bölümü Başkanı Dr. Tolkin Ahmedov ile beraber aynı enstitüde görev yapan 15 araştırmacı katıldı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, heyette yer alan araştırmacıları kabul etti. Üniversitede yürütülen çalışmalar ve hedefler hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dost ve kardeş ülke Özbekistan’dan gelen akademisyenleri ağırlamanın kendileri için onur olduğunu söyledi. Heyet Sözcüsü Doç. Dr. Sherzodhon Mahmudov ise bu tür çalışmaların üniversiteler ve akademisyenler arasında önemli bir köprü olduğunu vurguladı. Araştırmacılarının seminerlerden çokça istifade ettiğini belirten Mahmudov, iki üniversite arasındaki akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılması için girişimlerde bulunulacağını kaydeden Doç. Dr. Mahmudov, destek veren herkese teşekkür etti. Özbekistan’dan gelen araştırmacılara BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Çiftçi “Tarih Teorileri ve Araştırma Yöntemleri”; Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tezcan “İslâm Öncesi Türk Tarihi”; Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan “İslâm Tarihinde Araştırma ve Kaynak Yöntemleri”; Dr. Öğretim Üyesi Sezai Sevim “Osmanlı Devletinin Kuruluşu ve Bursa” konularında seminer verdi. Heyet daha sonra Dr. Öğretim Üyesi Sezai Sevim’in rehberliğinde Bursa’nın tarihi yerlerini gezdi. Grupta yer alan araştırmacılar, yapılan hizmetten ve verilen seminerlerden çok büyük memnuniyet duyduklarını, bunun benzerini Özbekistan’da yapmaktan ve Türkiye’den araştırmacıları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

BUÜ’lü akademisyenlerin projesi obeziteye çare arayacak Haber

BUÜ’lü akademisyenlerin projesi obeziteye çare arayacak

BUÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gök Yurtseven tarafından "TÜBİTAK-3501-Kariyer Geliştirme Programı" çerçevesinde sunulan "R-Spondin Peptitlerini Sentezleyen Nöronlarda Beslenmeye Bağlı Nöronal Aktivasyon Varlığının Immünohistokimyasal Olarak Araştırılması ve Glutamaterjik Sistemin Bu Aktivasyondaki Rolünün Histolojik Olarak Belirlenmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından destek almayı başardı. BUÜ Tıp Fakültesi bünyesinde multidisipliner bir çalışma olarak yürütülecek proje ekibinde; Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özhan Eyigör (Danışman), Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Murat Yalçın (Danışman) ve Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Araş. Gör. Nursel Hasanoğlu Akbulut (araştırmacı), Doktora Öğrencisi Gonca Topal (Bursiyer) ile Yüksek Lisans Öğrencisi Miray Berber (Bursiyer) yer alıyor. Çalışma hakkında açıklamada bulunan Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gök Yurtseven; “Projeden elde edilecek bulguların, beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek obezite, şeker hastalığı, yağ metabolizma bozuklukları veya anoreksi gibi hastalıkların tedavisine yönelik temel bilgiler sağlamasını bekliyoruz. Bununla birlikte, beslenmenin beyin tarafından düzenlenmesinde yer alan proteinlerin nasıl kontrol edildiğini anlamaya çalışacağız. Yaklaşık 2 yıl sürecek ve farklı disiplinlerde görev yapan akademisyenlerle sürdüreceğimiz projenin sonunda değerli bilimsel verilere ulaşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.