Hava Durumu

#Ana Kucagı

Haberin Analizi - Ana Kucagı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ana Kucagı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da eğitimin geleceği: Kestel Ana Kucağı ve BUSMEK bir arada Haber

Bursa'da eğitimin geleceği: Kestel Ana Kucağı ve BUSMEK bir arada

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ana Kucağı Eğitim Merkezleri'ni genişletiyor ve Kestel ilçesine yeni bir eğitim merkezi ekliyor. Bu merkez aynı zamanda BUSMEK eğitimlerine de ev sahipliği yapacak. Kestel Ana Kucağı, eğitim ve öğrenmenin merkezi haline gelecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimine erişimini kolaylaştırmak amacıyla 2019 yılında başlattığı Ana Kucakları projesini Kestel ilçesine de genişletiyor. Bu proje kapsamında oluşturulan merkezlerde yaklaşık 250 öğretmenle 3500'e yakın öğrenciye eğitim veriliyor. İnşaatları devam eden Yunuseli ve Üçevler'in ardından Kestel Ana Kucağı da ekleniyor. Kestel'deki bu yeni merkez, Vanimehmet Mahallesi'nde 357 metrekare taban alanına sahip ve 5 katlı bir binadan oluşuyor. İlk 3 katında 8 sınıf, 2 yemekhane, oyun odası, diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunulacak. Merkezin son 2 katı BUSMEK merkezi olarak kullanılacak. BUSMEK bölümünde 11 sınıf, fuaye alanları ve idari ofisler bulunacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okul öncesi eğitimin kişilik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür eğitimlere erişimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ana Kucağı projelerinin vatandaşlar arasında büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bu yeni merkezler sayesinde eğitim hizmetlerinin daha geniş bir kesime ulaşmasını amaçladığını dile getirdi.

Demirtaşlı minikler de artık ‘Ana Kucağında’ Haber

Demirtaşlı minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla 2019 yılında başlattığı Ana Kucakları, zengin müfredatıyla da çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyor. Bu dönem eğitime başlayan Demirtaş Ana Kucağı ile sayıları 29’a ulaşan merkezlerde halen 3500’e yakın öğrenci eğitim görüyor. Fırsat buldukça Ana Kucaklarını ziyaret edip, çocuklarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son durağı da Demirtaş Ana Kucağı oldu. Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde kedi evi yaparak, önemli bir farkındalığa imza atan Demirtaşlı miniklerle bir araya gelen Başkan Aktaş, sohbet ettiği çocuklara eğitim hayatlarında başarılar diledi. SERÜVENİN İLK AŞAMALARI Okul öncesi dönemin bir çocuğun gelişimi için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Hayat boyu devam edecek önemli serüvenin ilk aşamaları. Biz sorumlu belediyecilik anlayışıyla gerçekten insanların hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Belki birileri çok rahatlıkla anaokullarına ulaşabiliyor ama ulaşamayan ailelerimiz de var. Bursa'nın dört bir yanında 29 ayrı noktada bu hizmeti vermeye devam ediyoruz. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Ana Kucağı’mız da bu dönem başında eğitime başladık. Şu an itibariyle 80 civarında öğrencimiz var ama inşallah bu sayı giderek artacak. Şehriyle barışık, annesine, babasına ve büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, eşyasını koruyan, sokak hayvanlarına karşı duyarlı, doğaya karşı duyarlı, çevresini koruyan, çalışkan, gayretli, hedefleri olan vatan, millet, bayrak yolunda gerçekten gözünü hiçbir şeyden esirgemeyen nesiller yetişsin istiyoruz. Ve bu noktada da yavrularımıza yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Ana Kucağı’nda ‘doğada bir gün’ Haber

Ana Kucağı’nda ‘doğada bir gün’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla 2019 yılında başlattığı Ana Kucakları, zengin müfredatıyla da çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 5500 öğrencinin eğitim aldığı ve bu dönem 29 merkezde 3500 öğrencinin eğitim gördüğü Ana Kucakları’nda ‘Şehrim Bursa’ dersleri ile kentin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenen çocuklar, Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlenen ‘Doğada bir gün’ etkinliğinde de doğayı yakından keşfetme imkanı buldu. Atatürk Kent Ormanında doğa ile iç içe bir gün geçiren çocuklara, sabah kahvaltısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da eşlik etti. Kahvaltı yaptığı çocuklarla sohbet edip, keyifli vakit geçiren Başkan Aktaş, geleceğin yöneticileri, liderleri olacak çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İNSAN ODAKLI Başkan Aktaş, insan odaklı hizmet anlayışının en güzel örneklerini sosyal belediyecilikle ortaya koyduklarını vurguladı. Toplumun en değerli varlıklarının çocuklar olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Onların sağlıklı bir şekilde büyümelerini ve iyi eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Amacımız okuyan, araştıran, vatanına, milletine, dinine, diyanetine bağlı nesiller yetiştirmek. Evlatlarımız inşallah yarının liderleri, bilim insanları, doktorları, öğretmenleri, siyasetçileri olacak.  Okul öncesi dönemde doğru bir şekilde yönlendirmek, onların ilerleyen yaşamlarında daha başarılı ve mutlu olmasını sağlayacak. Dünya Çocuk Günü nedeniyle de Ana Kucaklarındaki çocuklarımızla bir araya geldik. Doğayı yaşayarak, öğrenmelerine imkan sağlayan bu etkinlik hem verimli hem de çok keyifli oldu. Ben tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü’nü kutluyorum” dedi. Etkinlik boyunca çocuklara doğanın gizemi ve doğada hareket etme yöntemleri hakkında eğitimler veren Bal Kuşu Doğa Temelli Eğitim, Doğa ve Orman Pedagojisi Eğitmeni Ayşe Kula İlhan da çocukların yaparak, yaşayarak doğayı öğrenmelerini istediklerini söyledi. İlhan, bu etkinliğe imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bursa'da 'Ana Kucakları' yeni döneme gün sayıyor Haber

Bursa'da 'Ana Kucakları' yeni döneme gün sayıyor

Bursa’da 2019-2020 eğitim döneminde 6 merkez ile faaliyete başlayan Ana Kucaklarının sayısı, vatandaşların talepleri istikametinde 29’a yükseldi. Ana Kucaklarında görevli öğretmenler periyodik eğitim seminerleri ile daha donanımlı hale geliyor. Yeni dönem öncesi Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerinde Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı, Akademisyen Ebru Kalyoncu okul öncesi eğitimde dikkat edilmesi gerekenlere dair önemli bilgiler derlediği sunumunu Ana Kucağı Merkezlerinde görevli öğretmenlerle paylaştı. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilik alanında da öncü olmaya devam ettiklerini belirterek “Ana Kucağı Eğitim Merkezlerimizin sayısı şuan 29’a ulaştı. İnşaatı süren ve açılmayı bekleyen merkezlerimiz de var, sayılarımız artmaya devam edecek inşallah. Ana Kucaklarımızda şimdiye kadar 5265 öğrenci faydalandı. 230 öğretmenimiz ile birlikte 29 merkezimizde hizmet vermeye devam ediyoruz. Çocuklarımız bizler için çok kıymetli. Sosyal belediyecilik alanında da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun” dedi. Eğitim seminerlerinde, yeni dönem müfredatına uygun konuların bulunduğu kitapların tanıtımı da yapıldı. Seminerlerde; okuldaki ayak izlerim, tanışma oyunları, okul öncesi ritim, kadın erkek eşitliği, psikodrama ile okula uyum süreci, okul öncesi değerler eğitimi, çocuklar için felsefe P4C, çocuk ve oyun, 0-6 yaş kimlik gelişimi eğitimi gibi konular ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, seminerde sunum yapan Akademisyen Ebru Kalyoncu’ya hediye takdim etti. Etkinlik yeni dönem için pasta kesilmesinin ardından sona erdi.

Ana Kucakları yeni döneme gün sayıyor Haber

Ana Kucakları yeni döneme gün sayıyor

Bursa’da 2019-2020 eğitim döneminde 6 merkez ile faaliyete başlayan Ana Kucaklarının sayısı, vatandaşların talepleri doğrultusunda 29’a yükseldi. Ana Kucaklarında görevli öğretmenler periyodik eğitim seminerleri ile daha donanımlı hale geliyor. Yeni dönem öncesi Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerinde Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı, Akademisyen Ebru Kalyoncu okul öncesi eğitimde dikkat edilmesi gerekenlere dair önemli bilgiler derlediği sunumunu Ana Kucağı Merkezlerinde görevli öğretmenlerle paylaştı. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilik alanında da öncü olmaya devam ettiklerini belirterek “Ana Kucağı Eğitim Merkezlerimizin sayısı şuan 29’a ulaştı. İnşaatı süren ve açılmayı bekleyen merkezlerimiz de var, sayılarımız artmaya devam edecek inşallah. Ana Kucaklarımızda şimdiye kadar 5265 öğrenci faydalandı. 230 öğretmenimiz ile birlikte 29 merkezimizde hizmet vermeye devam ediyoruz. Çocuklarımız bizler için çok kıymetli. Sosyal belediyecilik alanında da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun” dedi. Eğitim seminerlerinde, yeni dönem müfredatına uygun konuların bulunduğu kitapların tanıtımı da yapıldı. Seminerlerde; okuldaki ayak izlerim, tanışma oyunları, okul öncesi ritim, kadın erkek eşitliği, psikodrama ile okula uyum süreci, okul öncesi değerler eğitimi, çocuklar için felsefe P4C, çocuk ve oyun, 0-6 yaş kimlik gelişimi eğitimi gibi konular ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, seminerde sunum yapan Akademisyen Ebru Kalyoncu’ya hediye takdim etti. Etkinlik yeni dönem için pasta kesilmesinin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.