Hava Durumu

#Asfalt Çalışmaları

Haberin Analizi - Asfalt Çalışmaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asfalt Çalışmaları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl'de 5 sokak daha asfaltlanıyor Haber

İnegöl'de 5 sokak daha asfaltlanıyor

BURSA (İGFA) - İnegöl’de devam eden altyapı çalışmalarında içme suyu hatlarının tamamlandığı bölgelerde asfalt uygulamaları sürüyor. Merkezde birinci etap içme suyu hattı uygulaması tamamlanırken, altyapı uygulaması gerçekleştirilen bölgelerde asfalt çalışmaları da yaz döneminde başlamıştı. Mahmudiye, Hamidiye, Mesudiye Mahalleleri ve Park Caddesi gibi ana arterlerde yapılan asfalt uygulamalarının devamında, yine Hamidiye, Mahmudiye ve Kemalpaşa Mahallesinde ana caddeleri birbirine bağlayan bağlantı yollarının asfaltlanması sürüyor. Önceliğin uzun bağlantı sokaklarına verildiği asfalt çalışmaları kapsamında Kemalpaşa Mahallesinde 5 sokağın daha asfaltlanma çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sırasında çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Taban, “Kemalpaşa Mahallesi toplam 2,5 km asfalt uygulaması için planlamamızı yapmıştık. Daha önce bu bölgede; Kartal, Hicran, Güler, Çınar, Sülün, Özer, 1. Özlem ve Bizim Sokaklarda toplamda 8 sokağımızda asfalt uygulamasını yapmıştık. Bugün de bu 2.5 km’lik planlamanın kalan kısmı olan; Demirel, Konak, Paşaören, Emin ve Cihan Sokaklarda çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından burada 1200 metre freze uygulaması yapıldı, asfalt kaplamasına da başlandı. İnşallah hafta sonuna kadar havalar da müsaade ederse bu 5 sokağımızın da kaplamasını tamamlayacağız. Çalışmanın toplam maliyeti ise yaklaşık 6 milyon TL” dedi.

Osmangazi’nin yollarına 23 bin ton asfalt Haber

Osmangazi’nin yollarına 23 bin ton asfalt

Osmangazi Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarında hem sıcak asfalt kaplaması yaparken, hem de bozulan yolları hızla onarıyor. Osmangazi’de eskimiş ve bozuk yol bırakmamak için 2023 yılı içerisinde hummalı bir çalışma yürüten belediye ekipleri, yılın geride kalan 9 aylık periyodunda ilçe genelinde yaptığı asfalt kaplama ve yama çalışmaları için 42 bin ton asfalt kullandı. 35 mahalledeki cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen asfalt kaplama çalışmaları için toplam 23 bin ton sıcak asfalt döken ekipler, 50 mahalledeki muhtelif sokaklarda yapılan asfalt yama çalışmaları için de 19 bin ton asfalt kullandı. Osmangazi Belediyesi, yılsonuna kadar asfalt serimi ve yama çalışmaları için 20 bin ton daha asfalt kullanmayı hedefliyor. “ULAŞILABİLİR BİR OSMANGAZİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamaları adına asfaltlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Sokak ve caddelerimizin daha güzel ve ulaşılabilir olması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2023 yılında şuana kadar yürüttüğümüz çalışmalarla, ilçemizdeki cadde ve sokakları 23 bin ton sıcak asfalt ile buluşturduk. Bunun dışında zaman içerisinde zeminde yaşanan bozulmalar nedeniyle bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirdiğimiz yolar için de toplam 19 bin ton asfalt kullandık. Bundan sonraki süreçte kaplama, yama ve tamir bakım çalışmalarına devam edeceğiz. Daha güzel ve ulaşılabilir bir Osmangazi için çalışıyoruz” dedi.

Karacabey’de altyapıdan sonra üstyapı da yenileniyor Haber

Karacabey’de altyapıdan sonra üstyapı da yenileniyor

Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerin de güçlü bir altyapıya kavuşması için yoğun bir mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesinde kangren haline gelen bir sorunu da çözüme kavuşturdu. Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nin uzun yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunu BUSKİ tarafından çözüme kavuşturuldu. Her yağış sonrası işyerlerinin sular altında kaldığı, ulaşımın felce uğradığı Karacabey Küçük Sanayi Sitesi, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışmasıyla rahata kavuştu. GÜÇLÜ ALTYAPI Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin ettikleri krediyle ilçelerde başlattıkları büyük ölçekli yatırımları kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan bölgesel odaklı altyapı sorunlarını da çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nin acil çözüm bekleyen altyapı sorunlarına da BUSKİ marifetiyle son verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çalışmalarımız kapsamında, yaklaşık 12 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı ile 20 kilometrelik içme suyu imalatı gerçekleştirdik. Altyapı çalışmalarımız sonrası, 20 bin tonluk asfalt kaplama imalatları hızla devam ediyor” dedi. İlçelerdeki altyapı çalışmaları tamamlandığında, Bursa’nın altyapıda Türkiye’ye örnek şehir olacağını ifade eden Başkan Aktaş, yaşanılmasından mutluluk duyulan şehirlerin, sağlıklı altyapı ağı üzerine kurulabileceğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.