Hava Durumu

#Atama

Haberin Analizi - Atama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atama haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Haber

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi ve kendisine Büyükelçilik unvanı verildi. Tunus Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Erkan Özoral atandı. Portekiz Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç'un ataması gerçekleştirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciğine Cenk Uraz, Cibuti Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erdal Sabri Ergen, Suudi Arabistan Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Emrullah İşler, Dominik Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı'nın ataması yapıldı. Somali Federal Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş atandı. Çad Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan, Gambiya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba'nın ataması gerçekleştirildi.

Bakan Tekin açıkladı... Öğretmenlerin aile mazeretine ek hak! Haber

Bakan Tekin açıkladı... Öğretmenlerin aile mazeretine ek hak!

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması için yeni bir adımı daha hayata geçiriyor. Söz konusu atamalarda aile birliğinin sağlanabilmesi için öğretmenlerin tercih ettikleri illerde alanlarında ihtiyaç olan bir eğitim kurumu normu ile ilişkilendirilmek üzere yer değiştirme başvurularını bugün itibariyle almaya başlayan Bakanlık, bahse konu atamaları illerin norm kadro durumu dikkate alarak yapacak. 27 Ocak'a kadar yapılacak başvurularda herhangi bir norm fazlalığı oluşumuna mahal verilmeyecek. Konuyla bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı değerlendirmede,  göreve geldikleri günden bu yana her fırsatta öğretmenerle bir araya gelerek, taleplerini aldıklarını belirtti. Gelen talepleri yeniden değerlendirerek norm fazlası oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme daha yapmaya karar verdiklerini ifade eden Tekin, "İnsanlık tarihine her daim yön vermiş büyük medeniyet birikimimizin temel yapı taşlarından biri olan "aile", toplumumuzun çekirdeği; milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli ögedir. Toplumların ve nesillerin inşasında böylesine yapısal ve eğitsel işlevi bulunan aile kurumunu, karar süreçlerimizde her zaman merkeze alıyoruz" dedi. BAŞVURULAR 24- 27 OCAK'TA 2024 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu kapsamında aile birliği mazeretine bağlı olarak, iller arası yer değiştirmek üzere onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin, aile birliklerinin sağlanması amacıyla ek yer değiştirme başvuruları, 24 - 27 Ocak tarihleri arasında alınacak. Aile birliği ön başvurusu olan öğretmenlerin görev yaptığı ilde veya duyuru ekinde yer alan 23 ilden birindeki tercihler dikkate alınarak değerlendirilecek.

Erdoğan imzaladı: çok sayıda atama ve görevden alma Haber

Erdoğan imzaladı: çok sayıda atama ve görevden alma

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma Bakanlıklarının üst kademelerine atamalar yapıldı. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Şaban Kondi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Sadide Akbulut, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Remzi Bircan, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne Cafer Tayyar Doymaz, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Mahmut Özdemir, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Bünyamin Kahraman, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Hasan Güçlü, Strateji Geliştirme Başkanlığına Mustafa Irmaklı, Diyanet Akademisi Başkanlığına Enver Osman Kaan atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ertüzün, Kültür ve Turizm Bakanlığında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk oldu. Milli Eğitim Bakanlığında, Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne Halil İbrahim Topçu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne Ali Karagöz, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne Cevdet Vural, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Emir Hasan Arslantaş atandı. Milli Savunma Bakanlığında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Köse oldu. Devlet Denetleme Kurulu üyeliklerine Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliklerine, İş Müfettişleri Fatih Burak İzci, Mehmetali Çolak, Seha Karaca Gürsoy ve Uğur Mavi atandı. Bakanlıkta açık bulunan İş Müfettişliğine Ahmet Doğan Baygeldi ile yapılan yeterlilik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş Yardımcısı Hatice Atay atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alındı, yerine Tayfun Çelik getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, Müfettiş Keziban Sinem Peynirci getirildi. Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mehmet Sabahattin Genç, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba atandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğüne Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy getirildi. Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere Müfettişler İsmail Sefa Selçuk, Turgut Büyüktepe ve İlhami Kesici atandı.

Bursa'da 5 ilçeye yeni Kaymakam atandı... Mülki İdare Amirleri atamaları Resmi Gazete'de Haber

Bursa'da 5 ilçeye yeni Kaymakam atandı... Mülki İdare Amirleri atamaları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Bursa'da Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Ankara Yenimahalle Kaymakamlığı'na, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı İstanbul Esenler Kaymakamlığı'na, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse Antalya Konyaaltı Kaymakamlığı'na, Orhaneli Kaymakamı Mehmet Naim Akgül Kahramanmaraş Afşin Kaymakamlığı'na atandı. Bursa Vali Yardımcıları Mustafa Gündoğan Konya'ya, Mustafa Özsoy ise Çanakkale'ye Vali Yardımcısı olarak tayini çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre daha önce Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği'ne atanan Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan'ın yerine Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen atandı. Ankara Yenimahalle'ye atanan Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun yerine Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim atanırken, Bursa'da atamayla boşalan üç ilçe kaymakamlığına ise Vali Yardımcıları atandı. Buna göre Orhangazi'ye Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu,  Orhaneli'ye Kars Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna, Yenişehir'e ise Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in ataması yapıldı. Türkiye genelinde görev yerleri değişen 491 mülki idare amirinin Resmi Gazete'de ulaşan listesine ulaşmak için tıklayabilirsiniz Kaynak:İGF Haber

Yakup öğretmen sözünü tuttu, atamasının gerçekleştiği yaşı kadar ağaç dikti Haber

Yakup öğretmen sözünü tuttu, atamasının gerçekleştiği yaşı kadar ağaç dikti

Sınıf öğretmeni olarak 2019 yılında özel bir okulda göreve başlayan Yakup Furkan Çelebioğlu, "Atandığım zaman yaşım kaç ise o kadar ağaç dikeceğim" diye kendine söz verdi. Şubat 2023'te ataması gerçekleşen Çelebioğlu, memleketi Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Yamanlı yolu üzerine 26 tane meyve fidanı dikti. Çelebioğlu, "Okul hayatını tamamlayıp iş hayatına başlayan her öğretmenin hayali atanmaktır, ben 2019 yılında bir özel okulda başlayan iş hayatımda kendime bir söz verdim, 'atamamın olduğu yaş kadar doğaya ağaç ekeceğim' dedim ve hayalim Şubat 2023 tarihinde, yani 26 yaşımda gerçekleşti" dedi. "Aynı okulda görev yaptığım Hüseyin Güven hocamın desteğiyle farklı türlerde 26 meyve ağacını bugün toprakla buluşturduk" diyen Yakup öğretmen, "Bunun aslında bir proje olmasını istiyorum. Atanan tüm öğretmenlerimizin bulundukları yere ya da memleketine ağaç dikmesini istiyoruz" ifadesini kullandı. Neden ağaç dikme sözü verdiğini de anlatan Çelebioğlu, "Biz meslek hayatımızda insanları işliyoruz onları gelecek nesle hazırlıyoruz, yetişen çocuk güzel bir şeyler yaptığında ülkesine fayda sağlamış oluyor, yani bir bakıma meyve veriyor. İşte bundan yola çıkarak meyve ağacı diktik, yetiştiğinde buradan gelip geçen herkes bundan faydalansın istedik" diye konuştu. Van’ın Saray ilçesinde görev yapan Çelebioğlu bu davranışının diğer meslektaşlarına örnek olmasını istediğini dile getirerek, destek olan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama kararları Resmi Gazete'de! Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama kararları Resmi Gazete'de!

Kararla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 119 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 30 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 38 generalin ataması yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi'ne göre Orgeneral İrfan Özsert Genelkurmay 2'nci Başkanlığı'na, Orgeneral Kemal Yeni Ege Ordusu Komutanlığı'na (İntibak), Korgeneral Veli Tarakcı 3'üncü Ordu Komutanlığı'na, Korgeneral Levent Ergün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na, Korgeneral Metin Tokel 2'inci Ordu Komutanlığı'na, Korgeneral Zorlu Topaloğlu Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na, Korgeneral Sezai Öztürk 3'üncü Kolordu Komutanlığı'na, Tümgeneral Muammer Alper 5'inci Kolordu Komutanlığı'na, Tümgeneral Tevfik Algan 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na atandı. Listeye göre, Tümgeneral Burhan Aktaş Genelkurmay Personel Başkanlığı'na, Tuğgeneral Sait Cengiz Özsoy Genelkurmay MEBS ve Siber Savunma Komutanlığı'na getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amiral Atama Listesi'ne göre Koramiral İbrahim Özdem Koçer Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na, Tümamiral Mustafa Kaya Mayın Filosu Komutanlığı'na atandı. Tuğamiral Mehmet Savaş Eser Deniz Hava Komutanı, Tuğamiral Mustafa Biçen ise Çanakkale Boğaz Komutanı olarak görev yapacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi'ne göre de, Orgeneral İsmail Güneykaya Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na, Korgeneral Erdoğan Gür Hava Eğitim Komutanlığı'na, Tümgeneral Ergin Dinç Hava Harp Okulu Komutanlığı'na, Tümgeneral Ali Özmen Hava Savunma Komutanlığı'na, Tümgeneral Kemal Turan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'na atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.