Hava Durumu

#Balik

Haberin Analizi - Balik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Balik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sezonun ilk palamutları tezgahta...Fiyatıyla yüzleri güldürdü Haber

Sezonun ilk palamutları tezgahta...Fiyatıyla yüzleri güldürdü

15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla son buldu. 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılışıyla birlikte ’Vira Bismillah’ diyen balıkçılar, gırgır tekneleriyle denize açıldı. Çanakkale’de denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları şenlenirken, tezgahlar çeşit çeşit balıklarla coştu. Sezonun güzel başladığını ifade eden balıkçılar, fiyatların uygun olduğunu ve vatandaşlarında memnun olduğunu belirtti. 'PROTEİN OLARAK ŞU AN EN UYGUN BALIK' Balık hali esnaflarından Volkan Kaşıkçı, "Genel olarak sezonda aşırı bir bolluk yok. Palamut yeni yeni yüzünü göstermeye başladı. Palamut tezgahlara yeni düşmeye başladı. Tanesi 80 lira civarında satılıyor. Sardalye, hamsi bol. Vatandaşların alabilecekleri balıklar var. Palamutta bir bolluk ummuyoruz ama lüfer ve çinekop da umuyoruz. Palamutta geçen yıl fiyatlar 40-50 lira civarındaydı. Bu sene 80-100 lira civarında gidiyor. Et fiyatlarına göre baktığımız da tabiki uygun. Protein olarak şuan en uygun balık" dedi. 'FİYATLARDAN HALK DA MEMNUN' Halde balıkçılık yapan Onur Öget ise, "Sezonumuz güzel başladı. İnce balık sardalye, hamsi, istavrit bunun haricinde Karadeniz mezgiti, tekir halkın istediği tüm balıklar var. Fiyatlardan şuan da halk da memnun. Fiyatlar ne çok pahalı ne çok ucuz. Tam orta derecede gidiyor. Palamut yeni yeni çıkmaya başladı. Tanesini 80 liradan satıyoruz. Birazcık daha bollaşır ve büyür. Gramaj olarak artar. Tanesi 80-100 lira arasında çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum ama şu piyasaya baktığımız zaman ete göre iyi. Çünkü bir tane palamut kiloluk olduğundan üç kişiyi doyuruyor. Bu da halkın talebini arttırıyor" diye konuştu. Çanakkale Balık Hali’nde hamsi, istavrit ve sardalye 100, çipura 200, Karadeniz mezgit 120, levrek 220, karides 150 ve kupa 100 liradan satılıyor.

Haber

"Denizlerin prensi" 600 liradan tezgahta

Av sezonu öncesinde fiyatı 250 liraya kadar çıkan sardalyenin fiyatı 70 liraya kadar geriledi. Palamudun tanesi ise 70 liradan satılıyor. 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılışıyla birlikte 'Vira Bismillah' diyen balıkçılar, gırgır tekneleriyle denize açıldı. Çanakkale’de denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları şenlenirken, çeşit çeşit balıklar yerini aldı. Balığın bollaşması ve bazı balıkların fiyatlarında düşüş yaşanmasıyla birlikte vatandaşlar rağbet gösteriyor. Lüfer de balık tezgahlarında yerini aldı. "Denizlerin prensi" olarak adlandırılan lüfer kilosu 600 liradan satılıyor. Av sezonu öncesinde fiyatı 250 liraya kadar çıkan sardalyenin fiyatı 70 liraya kadar geriledi. Palamudun tanesi ise 70 liradan satılıyor. "PALAMUT VE LÜFERDEN UMUTLUYUZ" 45 yıldır balıkçılık yapan Engin Tunç, "Bu sene çok bolluk beklemesek de lüferden umudumuz var. Tezgahlarda yeni yeni gözükmeye başladı. Havalar düzeldi. Yani rüzgarlar kesildi. Lüfer çıkmaya başladı. Palamut da akabinde çıkıyor. Ama ince balığımız çok. Sardalyemiz, istavritimiz, hamsimiz bol. 70 liraya kadar düştü fiyatlar. İnşallah önümüzdeki günlerde daha da güzel olacak. Ama palamut ve lüferden de umutluyuz. Bu sene halkımız bol bol balık yiyecek. Şu anda lüferin kilosu 600 lira. İstanbul tane satıyor. 150-200 lira tanesi. Bizde de filosu 600 lira. Palamutların tanesi 70 lira. Havaların düzelmesiyle birlikte balıklar 70 liraya kadar düştü. Daha düşeceğini umut ediyoruz. Önümüzdeki günlerde hem bolluk artacak hem havalar soğuyacak dolayısıyla balıklar daha da lezzetlenecek. Halkımız bol bol balık yesin" dedi. Çanakkale Balık Hali’nde sardalye, hamsi ve istavrit 70, lüfer 600, kolyoz 70, kupa 100, çipura 200, palamut tane 70, mezgit, 70, tekir 150 ve karides 200 liradan satılıyor.

Bursa'da Kocasu Deresi'nde balık ölümleri korkuttu! Haber

Bursa'da Kocasu Deresi'nde balık ölümleri korkuttu!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinden geçen ve Çınarcık Barajı’nı besleyen Kocasu Deresi’nde geçtiğimiz günlerde balık ölümleri yaşandı. Yüzlerce irili ufaklı balığın kıyığa vurduğu gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Yetkililer kısa sürede bölgeye gelerek su ve ölü balıktan numuneler alarak inceleme başlattı. Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.  Murat Demir, “Az ilerimizde Bursa’nın önümüzdeki yıllarda suyunu karşılayacak Çınarcık Barajı var. Burada bize gelen ihbara göre balık ölümleri olduğunu duyduk ve buraya geldik. Muhtardan edindiğimiz bilgiye göre yetkili ekip hem sudan hem de balıklardan gerekli numuneleri almışlar. İçinde bulunduğumuz şu günlerde iklim krizinin arttığı, suyun önem kazandığı bu dönemde, bu suyun kirletilmesine göz yumulmaması gerekiyor. Suya bu denli ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde suların kirletilmesinin engellenmesini savunuyoruz. Burası akarsu burada balıkların ölmesi için bir neden göremiyoruz. Çünkü su epey derin. Susuzluktan dolayı oksijenin düşeceğini zannetmiyorum. Muhtemelen suya yabancı bir maddenin girdiğini tahmin ediyoruz. Resmi kurumların aldığı numunelerden sonuç bekliyoruz ve sonuca göre bizde tepkimizi vereceğiz” dedi.  Çevre Mühendisi Özge Sivrioğlu da “İhtimaller üzerine durursak, suyun içerisindeki oksijen azalmasından, sıcaklıklardan kaynaklanabilir. Daha büyük bir etki olarak bir kirletici maddenin suya gelmesi ve bu balıkların zehirlenerek ölmesi de olabilir. Bunların araştırılması ve buna göre bir değerlendirme yapılması gerekiyor ve bunların sonucunda da gerekli işlemlerin uygulanmalıdır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.