Hava Durumu

#Busi̇ad

Haberin Analizi - Busi̇ad haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Busi̇ad haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Aktaş, BUSİAD'a gelecek projeleri anlatıyor Haber

Başkan Aktaş, BUSİAD'a gelecek projeleri anlatıyor

BURSA / GÜLSÜN ARSLAN  Toplantı, BUSİAD evinde gerçekleşti ve yönetim kurulu başkanı Buğra Küçükkayalar açılış konuşmasını yaparak Başkan Aktaş'a teşekkürlerini iletti. Başkan Aktaş ise konuşmasında gelecek dönem için planlanan projelerini detaylarıyla paylaştı. "İŞİMİZ GÜCÜMÜZ BURSA" Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasına Bursa'nın güzelliklerine vurgu yaparak başladı. "Hepimiz Bursa'da yaşıyoruz. Bursa'nın sorunlarını biliyoruz. İşimiz gücümüz Bursa. Bursa, her şeye rağmen en güzel şehirdir" dedi. Adaylığı hakkında kısa bir konuşma yapan Aktaş, "Cumhur İttifakı tarafından aday gösterildim. Daha iyi işler yapmak istiyoruz. Belediyecilik, halı altına süpürülecek bir şey değil. Çok daha iyi işler yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. "YARDIM ELİ UZATTIK" 6 Şubat depremini hatırlatan Aktaş, "Günlerce deprem bölgesinde kaldık. Dokunmadığımız insan kalmadı. Siyasi partisine bakmaksızın herkese yardım eli uzattık. Dirençli şehirler ve iklim krizine dikkat çekmek önemlidir" dedi. ALTYAPI VE ULAŞIM  Altyapı ve ulaşım projelerini anlatan Aktaş, "Yol yenileme çalışmaları ve trafik sorununu çözme hedeflerimiz var. Kentsel dönüşüm ve yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdik" dedi. Yeşil alan ve çevre yatırımlarını açıklayan Aktaş, "Entegre katı atık bertaraf tesisi ve sahil düzenlemeleri gibi projelerimiz var" şeklinde konuştu. Su rezervlerini artırma hedeflerini paylaşan Aktaş, "Atık su ve içme suyu tesisleriyle Bursa'nın su kaynaklarını güçlendiriyoruz" dedi.

Türkiye’de sosyal felsefe BUSİAD’da konuşuldu Haber

Türkiye’de sosyal felsefe BUSİAD’da konuşuldu

BURSA (İGFA) -  Moderatörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Becermen’in yaptığı toplantıda konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtul Gülenç, sosyal felsefenin Platon’la başlatılabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Gülenç, Platon'un Devlet adlı eserinde iyi bir toplumun nasıl inşaa edilebileceğini tartıştığını kaydetti. Türkiye’de ise sosyal felsefenin 1933’te üniversite reformuyla hayatımıza girdiğini ifade eden Prof. Dr. Gülenç, “Darülfünun’un İstanbul Üniversitesi olmasıyla başlayan bir süreç de diyebiliriz. Cumhuriyetin kurucu kadrosu bunu gerçekleştirdi”. Prof. Dr. Macit Gökberk’in bu dönem için en önemli isim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülenç, Gökberk’in felsefenin Türkçe yapılmasına çok önemli bir katkısının olduğunu da ifade etti. Prof. Dr. Gülenç, 1933-1960 arasının Türkiye’de cumhuriyetin aydınlanmacı anlayışın oturtulmaya çalışıldığı bir dönemi temsil ettiğini ve pozitivizmin etkisindeki dönem olduğunu da kaydetti. Bu dönemin ulus çizgisinde bir kültür oluşturmayı da gündeme getirdiğini ve burada Macit Gökberk'in katkısının büyük olduğunu söyledi. 1960-1980 arasındaki siyasal hareketlerin de sosyal felsefenin konusu haline geldiği, bu dönemde ulusal ve sınıf temelli hareketlerin ön plana çıktığını ifade eden Prof. Dr, Gülenç, 1980’ler sonrası ise mikro tarihi konuların öne çıktığını belirtti. Gülenç, gelen sorular üzerine ise günümüzde ise toplum ve doğa ayrımının olmadığın bir tartışmanın özellikle pandemiyle gündeme geldiğini de kaydetti. Toplantı daha sonra Prof. Dr. Gülenç ve Prof. Dr. Becermen’e “Kır Çiçekleri Okusun Diye” kampanyasına yapılan bağış sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.