Hava Durumu

#Buski

Haberin Analizi - Buski haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Buski haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BUSKİ’de Kadınlar Günü Buluşması Haber

BUSKİ’de Kadınlar Günü Buluşması

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda BUSKİ’de çalışan kadın personellerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kadın personellere çiçek ve Burfaş Kafe’de geçerli hediye çeki dağıttı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2415 kadın çalışanın olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, kadının hem toplumun hem de ailenin toparlayıcısı olduğunu dile getirdi. Kadınların çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda söz sahibi olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Kadın, bizim toplumumuz için aynı zamanda inancımızın gereği çok kıymetli ve değerlidir. Peygamber Efendimizin de tavsiyesidir, kadınlara iyi davranmak. Her ne kadar son yıllarda kadına yönelik bazı olumsuzluklar toplumda kaydedilse de istisnalar kaideyi asla bozmaz. Toplumun yarısı kadınlardan oluşmakta ve artık bugün hamdolsun iş hayatının her aşamasında toplumun her kesiminde kadın çalışana, kadın yöneticiye rastlıyoruz ve kadınlarla alakalı istihdamı görmek mümkün. Kadın aslında hem ailenin hem de toplumun toparlayıcısıdır. Kadın çok güçlüdür. Bizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birkaç gündür farklı programlar icra ediyoruz ama BUSKİ bünyesinde çalışan kadın çalışanlarımızı ve yöneticilerimiz ile bir araya gelmek istedik. Çalışanlarımızla sohbet ederek kadın çalışanlarımıza ve yöneticilerimize günün anısına sukulent çiçeği ve Burfaş Kafe’de geçerli hediye çekleri dağıttık. Kadının toplumdaki yerinin güçlendiğine bizatihi şahidim.Sayın Cumhurbaşkanımızın ufku ve vizyonuyla bugün mecliste de çalışma hayatı içerisinde de artık kadınlarımız var. Kadınlarımız gerçekten de söz sahibi. Başta kıymetli kadın mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu. BUSKİ bünyesinde çalışan kadın personelle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Aktaş, günün anısına Burfaş Kafe’de geçerli hediye çeki ve sukulent çiçeği dağıttı.

Bursa Gemlik’te sele geçit yok Haber

Bursa Gemlik’te sele geçit yok

Dirençli kentleri oluşturmak için gerekli olan alt yapı ağının oluşumunda yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, olası sel felaketlerinin önüne geçebilmek için çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda, Gemlik ilçesi Umurbey Kavşağı ile İstiklal Caddesinin kesişimi arasında yapılacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı için yatay delgi çalışmalarına başlayan BUSKİ ekipleri, söz konusu kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını yapılacak üç adet yatay delgi ile İstanbul Yolu altında ana kolektör hattına bağlayacak. Bu sayede, olası sel felaketinin ve İstanbul Yoluna olan taşkınların önüne geçilmesi hedefleniyor. Dirençli şehirlerin ancak güçlü altyapı ağı üzerine inşa edilebileceğini her platformda dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelerdeki altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Aktaş, "Gemlik’teki kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını, yatay delgi çalışması ile kara yolunun altından geçiriyoruz. Özellikle kış mevsiminin de getirdiği iklim koşullarını göz önüne alarak, olası sel felaketlerinin önüne geçebilmek için ekiplerimizi seferber ettik. Bu doğrultuda, Orhangazi’nin Hürriyet ve Gedelek mahallelerinde iki adet yatay delgi tamamlandı. Gemlik’te Hisar Mahallesinde bulunan atık su hattı için bir adet geçiş tamamlanmış olup, ikinci geçişin imalatına başlandı. Orhangazi’de iki adet Gemlik’te üç adet olmak üzere, toplamda beş adet yatay delgi ve bağlantıları en kısa zamanda tamamlanacak. Çalışmalarda her türlü teknolojiyi kullanarak günlük hayatın akışına engel olmadan vatandaşımızın hayatına değer katmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Bütün ilçelerde alt yapı seferberliği başlattıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, 2023 yılında Gemlik’te 5 bin 807 metrelik içme suyu hattı, 2 bin 312 metrelik kanalizasyon hattı, 3 bin 157 metrelik yağmur suyu hattı imalatı ile 850 metrelik dere temizliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Aktaş, bununla birlikte 2 adet su sondajı ve 1873 tonluk asfalt kaplama çalışmasına imza attıklarını da sözlerine ekledi.

Yer altında da büyük dönüşüm Haber

Yer altında da büyük dönüşüm

Bursa'da dönüşümü yıllardır konuşulan Sıcaksu Bölgesi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin hak sahipleriyle yüzde 100 uzlaşarak hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi, yer altı ve yer üstü olarak iki etap halinde sürüyor. Toplam 52 bin metrekare proje alanına sahip dönüşümde, TOKİ tarafından 690 adet konut ve 92 adet dükkân inşası için çalışmalar sürürken, BUSKİ tarafından da yer altında önemli bir dönüşüm başlatıldı. Mevcut altyapının, yeni yapılaşma yoğunluğunu karşılayamayacak olması üzerine devreye BUSKİ girdi. BUSKİ marifetiyle sürdürülen altyapı çalışmalarında, 600 metrelik kanalizasyon ve 170 metrelik de yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirilecek. Bu imalatların tamamlanmasının ardından bölgede altyapı sorunu yaşanmayacak. KÖKTEN DÖNÜŞÜM Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümün sadece eski binaların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılmasından ibaret olmadığını, tüm dönüşüm alanlarında altyapı için de önemli bir mesai harcadıklarını söyledi. Bursa’nın olası depreme karşı dirençli hale gelmesi adına başlattıkları kentsel dönüşüm projelerinin hızla sürdüğünü hatırlatan Başkan Aktaş, “Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi de yıllardır konuşulan bir çalışmaydı. Dönüşümü başlatmak bize nasip oldu. Hak sahipleriyle anlaşmaları yaptık ve TOKİ de inşaatları başlattı. Burada yapılacak konut ve dükkanlar, diğer dönüşümler için rezerv olarak kullanılacak. Altyapıyı da oluşacak yapılaşma yoğunluğuna göre güçlendirmemiz gerekiyordu. BUSKİ ekiplerimiz sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah alt ve üst yapısıyla Bursa’mıza yakışan bir dönüşümü sağlamış olacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.