Hava Durumu

#Cep Telefonu

Haberin Analizi - Cep Telefonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cep Telefonu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Telefon ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu... Başvuru şartları ve süreç nasıl işleyecek? Haber

Telefon ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu... Başvuru şartları ve süreç nasıl işleyecek?

ANKARA (İGFA) - Açıköğretim programları hariç diğer üniversite öğrencilerine masaüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu desteği verilmesi kararlaştırılmıştt. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre bakanlık öğrencilere cep telefonunun satış bedelinin yüzde 44,44'ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını destek olarak verecek. BAŞVURU NASIL YAPILACAK? Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden yapılacak başvurular kapsamında öğrenciler bir defaya mahsus bu hizmetten yararlanabilecek. Başvuru şartlarının da yer aldığı tebliğte, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 liradan az olması koşullar arasında yer aldı. Cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasınıda içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar da bulunuyor. İNTERNET DESTEĞİ İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olacak. İki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde yıllık 120 GB olarak verilecek. Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilemeyecek. Öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılacak. Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi; İşte destek kapsamındaki cihazlar Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi; İşte destek kapsamındaki cihazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından üniversite öğrencileri için teknolojik cihaz müjdesi vermişti. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya göre, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonlarını ve bilgisayarları ÖTV ve KDV ödemeden alabilecek. Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanacak. Yıl sonuna doğru Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uygulama yönetmeliği yayımlaması planlanıyor. Kampanyaya hangi modellerin gireceğini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) belirleyecek. Belirtilen fiyatta olan cihazlar için 5 bin 500 TL destek verecek. Detaylar ilgili bakanlıklar tarafından açıklanacak. Türkiye’de bu fiyat aralığında olan cihazları derlendi. Türkiye’de bulunan telefonlarda bu fiyata uygun 12 markada toplam 45 model alınabilirken bilgisayarlarda ise 4 markadan 15 model yer alıyor. TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ KAPSAMINDAKİ MODELLER Destek kapsamındaki akıllı cihazların tamamı yurt içinde üretiliyor. Buna göre öğrencilerin 9 bin 500 TL'ye kadar alabilecekleri cep telefon marka ve modelleri "Realme, Realme 10, Realme 6 Pro, Realme XT, Realme 9 Pro ,Realme C55. General Mobile, Gm 24 Pro, Gm 21 Pro, Gm 22 Pro. Casper, Via X30 Plus, Via X30. Huawei, Nova 9 SE, Nova Y90, Nova 8i, P30 Lite 64 GB. Xiaomi, Redmi Note 12S, Redmi Note 11S, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 5G, Redmi Note 11S, Redmi Note 12, Redmi Note 10S, Redmi Note 11, Redmi 10 2022, Redmi Note 11, Redmi Note 10S. Vivo, Vivo Y36, Vivo Y35. Honor, X9a 5G. Oppo, Oppo A91. POCO, M3 Pro 5G, M3 128 GB. Oneplus, Oneplus Nord N10 5G 128 GB. Infinix, Infinix Note 12, Infinix Note 30. Samsung, Galaxy A31, Galaxy A32, Galaxy M33 5G, Galaxy M20 32 GB, Galaxy M22, Galaxy A22, Galaxy M14 5G, Galaxy M14 5G, Galaxy A24, Galaxy A12, Galaxy M23 5G" olarak sıralanabilir. Bilgisayar desteğine Lenovo'nun Ideapad serisinden 5 model, HP-14, Asus ve Dell'in Vostro modellerinden uygun olan dahil olacak.

Kronik yara, artık cep telefonu ile takip edilebilecek Haber

Kronik yara, artık cep telefonu ile takip edilebilecek

Proje çerçevesinde geliştirilen yara örtüleri ile uzun dönem tedavi gerektiren kronik yara bakımına alternatif bir izleme yöntemi sunuluyor. Bu yöntemin en önemli avantajı ise hastaların kronik yaralarının takibini cep telefonu uygulaması ile takip edebilecek. Proje ile ilgili teknik detaylar hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Emel Tamahkar Irmak, “Kronik yaralar, aylar ve hatta yıllar süren uzun tedavi süreçlerinden dolayı yüksek maliyetli olabilmekte. Klinikte yara takip işlemi, yaranın her seferinde açılıp çeşitli pH probları ile ölçümü ya da yaradan sürüntü alınması şeklinde yapılmaktadır. Bizim geliştirdiğimiz yara örtüleri ile ise yara bölgesi açılmadan, sadece renk değişimi ile yaranın durumunun takip edilmesi mümkün olacak. Bununla hem maliyetlerin düşürülmesi hem de hasta konforunun arttırılması sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı. Yara örtülerinde yara iyileştirme potansiyeli olan bakteriyel selüloz nanofiberleri kullandıklarını belirten Tamahkar, “Nanofiber formunda ve pH duyarlı özelliğe sahip yara örtüleri geliştireceğiz. Bunun için daha önce pek çok çalışmada yara iyileştirme potansiyeli gösterilen bakteriyel selüloz nanofiberleri tercih edildi. Ayrıca piyasada bakteriyel selüloz nanofiberlerden hazırlanan yara örtüleri de mevcut. Ancak bu ürünler yaranın enfeksiyon durumunu takip edebilme kabiliyetine sahip değildir. Bu proje ile bakteriyel selüloz nanofiber temelli yara takibi yapabilen yeni yara örtüleri geliştirilecek. Bunun için de bu nanofiberlere pH duyarlılık özelliği kazandıracağız. Bakteriyel selüloz nanofiber temelli pH duyarlı yara örtülerinin cep telefonu uygulaması ile entegre edilerek geliştirilmesi ise projemizin sunduğu en önemli yenilik” şeklinde konuştu. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Emel Tamahkar Irmak’ın yapacağı ve TÜBİTAK 3501 projeleri çerçevesinde desteklenecek proje 18 ay sürecek. Proje ekibinde Uludağ Üniversitesi Kimya bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgen Osman, Bursa Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Volkan Altuntaş ve iki bursiyer yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.