Hava Durumu

#Dijital

Haberin Analizi - Dijital haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dijital haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek Haber

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek

Başkan Mustafa Dündar, gençlerin eğitimine yönelik yeni bir adım atıldığını belirterek, pakette sürpriz hediyelerin de bulunduğunu açıkladı. Başkan Dündar, yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. YKS'ye hazırlanan öğrencilere hediye ettiğimiz dijital eğitim paketi, 25 farklı yayın evinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içeriyor. Ücretsiz dağıttığımız bu paketle gençlerimizin sınav hazırlıklarına büyük destek sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Sürpriz hediyelerle motivasyon arttırılıyor Başkan Dündar, dijital eğitim paketi içinde gençlere yönelik sürpriz bir öğe de bulunduğunu müjdeledi. Gençlerin çekilişle tablet kazanma şansına sahip olacakları bir sistemin paket içinde yer aldığını belirten Başkan, "Öğrencilerimize bir yandan eğitim desteklerini sağlarken, bir yandan da motivasyonlarını artırmayı amaçlıyoruz. Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 450 bin soru ve çözüm videosu ile zengin içerik Osmangazi Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan dijital eğitim paketi, 25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içermektedir. Deneme sınavları, canlı dersler, konu anlatım videoları gibi birçok içeriğe erişim imkanı, öğrencilere cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar aracılığıyla her an ders çalışma olanağı tanımaktadır.

Dijital bankacılığa ilgi artıyor Haber

Dijital bankacılığa ilgi artıyor

İSTANBUL (İGFA) - Gelişen teknolojiyle günün her saati her yerden bankacılık işlemleri de online olarak yapılabiliyor. İnternet bankacılığıyla birlikte mesai süresi içerisinde şubeye gitmeye gerek kalmadan pek çok işlem gerçekleştirilebiliyor. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un yaptığı araştırmaya göre dijital bankacılık kullananların sayısı geçen yılın ilk yedi ayına göre, yüzde 60 arttı. Türkiye Bankalar Birliği’nin ‘Uzaktan Müşteri Edinimi’ raporuna göre, Türkiye’de 104 milyon kişi dijital bankacılık müşterisi. Birçok banka ilk kez müşterisi olacak kişilere faizsiz nakit avans ya da kredi imkanı sunuyor. Her bankanın şartları ve verdikleri miktar değişkenlik gösteriyor. İlk defa banka müşterisi olacak bireyler, bankaya gitmeden görüntülü görüşme ile banka müşterisi olabiliyor. Mobil uygulama üzerinden başvuran müşteriler, başvurunun onaylanmasının ve hesabın açılmasının ardından bu imkandan yararlanabiliyorlar. Mobil uygulama üzerinden ya da banka ATM’lerinden taksitli nakit avans ya da kredilerini kullanılabiliyorlar. Ödemeler 3, 6 ya da 12 ay gibi vadelerle yapılabiliyor. ŞUBEYE GİTMEDEN NASIL MÜŞTERİ OLUNUR Banka müşterisi olmak için şubeye gitmeye gerek olmadan online başvuru yapılabiliyor. Esasları Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik ile belirlenen digital onboarding (DOB) ile tüketiciler mobil bankacılık ya da internet bankacılığı aracılığıyla banka müşterisi olabiliyor. Müşteri olunmasının ardından da nakit avans ya da kredi başvurusu yapılabiliyor. DİJİTAL BANKACILIĞIN AVANTAJLARI Dijital bankacılık şubeye gitmeye gerek kalmadan pek çok işlemi yapabilmenize imkan tanıyor. Banka müşterisi olmak için gerekli işlemleri de kolaylaştırıyor. Finansal teknoloji gelişiminin bir örneği olan digital onboarding ile sayfalarca sözleşme okuma ve defalarca ıslak imza atma gibi zorunluluklar ortadan kalkıyor. Banka müşterisi olmak isteyenler şube gitmeden görüntülü görüşme yöntemiyle banka hesabı açabiliyor. Online banka hesabı açmanın en temel avantajı, birçok şartı ve evrak gerekliliğini ortadan kaldırması. Dijital bankacılık müşterisi olmanın avantajlarıyla ilgili bilgi veren tasarruf uzmanı Çağada Kırım, "Elektrik piyasasında dijitalleşme ve dijital tedarikçi değişikliğine encazip olarak biz öncülük ettik. Oradan aldığımız tecrübeyi hızla büyüyen bankacılık sektörüne aktaracağız. Dijital bankacılığa ilgi artıyor. Her ay ortalama 500 bin kişi, dijital kanallardan bankaların müşterisi olma seçeneğini tercih ediyor. Piyasa çok büyük ama tecrübemizle piyasayı daha da geliştireceğiz. Yakın zamanda dijital bankacılık, fiziken yapılan işlemlerin önüne geçecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Afetlere karşı dijital çözüm Haber

Afetlere karşı dijital çözüm

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birim ve iştiraklerine ait bilişim altyapılarının daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir olması için İBB Bilişim Kontrol Merkezi açtı. İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İBB telekomünikasyon altyapı iştiraki İSTTELKOM AŞ’nin projesiyle kurumların dijital altyapılarının ve güvenlik olgunluklarının artırılarak 365 gün, 7/24 tek noktadan izlenmesi mümkün olacak. Uluslararası standartlarda 3 bin 500 metrekare alana sahip İBB Veri Merkezi içerisinde kurulan Bilişim Kontrol Merkezi ile tüm sistem ağ ve güvenlik operasyonlarına ait izleme, analiz ve müdahaleler uzman personel tarafından yapılacak. ACİL DURUMLARDA ÜS OLACAK İBB Bilişim Kontrol Merkezi’nde Network Operasyon Merkezi(NOC), Siber Güvenlik Operasyon Merkezi(SOC) ile birer yönetim ve toplantı odası bulunuyor. Oluşturulan merkez aynı zamanda afet ve diğer acil durumlarda bilgi ve iletişim alanındaki kamu düzenine ait faaliyetlerin merkezi olarak yürütülmesine önemli katkılar sunacak. “ÖNCEDEN TEDBİR ALIYORUZ” İBB ve iştiraklerinin artık birlikte sistemlerini yönettikleri bir merkez açtıklarını kaydeden İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, “Burada oluşturduğumuz sistemleri kullanarak 7/24 network takibinin yanı sıra saldırıları engelliyor ve önceden tedbir alıyoruz. Siber savunmada yapay zeka ve makine öğrenmesi teknikleri giderek önem kazanıyor, çalışmalarımızı bu çerçevede artırmayı hedefliyoruz’’ dedi. “ÖNEMLİ BİR ROL ALACAK’’ İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin de ‘’Bilişim Kontrol Merkezi ile kritik kamu kurumlarına ait bilişim altyapılarının daha güvenli ve sürdürülebilir olması için çok önemli bir altyapıyı hayata geçirdik. Merkez kamusal veri ve sistemlerin takip ve analizi noktasında alanında büyük bir boşluğu doldurmakla birlikte ukavemet ve farkındalığı artırmada önemli bir rol alacak’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.