Hava Durumu

#Diyarbakır

Haberin Analizi - Diyarbakır haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diyarbakır haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

8 Yaşındaki Narin’in cansız bedeni bulundu, 24 gözaltı Haber

8 Yaşındaki Narin’in cansız bedeni bulundu, 24 gözaltı

Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra bir dere yatağında çuval içerisinde bulundu. Olay, büyük yankı uyandırdı ve geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Narin’in kaybolduğu günden itibaren yoğun bir arama çalışması yapılmış, Jandarma, AFAD ve diğer yetkililer tarafından bölgede geniş kapsamlı araştırmalar yürütülmüştü. Sonuçta, Eğertutmaz Deresi’nde küçük kızın cesedine ulaşıldı. Narin’in cesedi, çuval içerisinde, üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre, küçük kızın öldürüldükten sonra çuvala konularak su kenarına yerleştirildiği belirlendi. Bu üzücü olayın ardından, Narin Güran’ın ölüm sebebinin kesin olarak belirlenmesi için kapsamlı otopsi ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otopsinin tamamlandığını ve uzmanlar tarafından yapılan incelemelerin ardından kesin ölüm nedenine dair bir rapor düzenleneceğini açıkladı. Alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul’daki Adli Tıp kurumlarında inceleneceği belirtildi. Otopsi sürecinde alınan numuneler büyük bir titizlikle toplandı ve patolojik, biyolojik incelemeler için laboratuvarlara gönderildi. Olayla ilgili olarak soruşturma derinleştirilirken, Narin Güran’ın ailesi ve yakın çevresinden 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası ve kardeşleri de yer alıyor. Ayrıca, Narin’in amcası Salim Güran, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma sırasında Narin’in abisi de gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. Abinin kolunda bulunan ısırık izleri ile Narin’in diş yapısı arasında yapılan karşılaştırmalar sonucunda herhangi bir delil bulunamadı. Narin’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere hazırlıklar yapıldı. Mahalle mezarlığında mezar açma işlemleri başlatılırken, yakınları Adli Tıp Kurumu önünde bekledi. Olayın aydınlatılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma yürütülmekte ve gözaltına alınan kişilerin sorgulama işlemleri sürmektedir. Adalet Bakanı Tunç, olayın tüm ayrıntılarının titizlikle incelendiğini ve suçluların adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de olaya ilişkin açıklamalarda bulunarak, incelemelerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ve her türlü delilin toplandığını vurguladı. Eren, otopsi işlemlerinin detaylı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve Narin’in ölüm nedeninin ancak biyolojik ve patolojik incelemeler sonucunda kesinleşeceğini ifade etti.  

PKK'nın kaçırdığı kızını 10 yıldır hasretle bekliyor Haber

PKK'nın kaçırdığı kızını 10 yıldır hasretle bekliyor

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek PKK'nın kaçırdığı evlatları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 450'nci gününde kararlılıkla devam ederken, Diyarbakır’a bu yıl diğer çocuklarından dolayı gidemeyen annenin feryadı yürekleri dağladı. 2013’ten bu yana kızı Ceylan Mutlu’dan bir haber bekleyen 47 yaşındaki anne Türkan Mutlu, "Umudumu hiç yitirmedim. Acaba kızım beni unutmuş mudur? Ben kendisini ölene kadar unutmayacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Evlat hasretinin 10. yılında konuşan Mutlu, "Kızım 17 yaşında dershaneye gidiyordu. Arka tarafında bulunan HDP binasında gençlerin düşüncelerini zehirlediler. Kızımı o dershaneye giden bir arkadaşı zehirledi. 17 yaşında bir kızı kandırıp dağa çıkardılar. Ben ölene kadar kızımı almak için mücadele edeceğim" dedi. "BENİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER" Kızını bulmak için 12 kere Diyarbakır’a gittiğini söyleyen Türkan Mutlu, "Irak’a bile gittim. Bana kızımı bir türlü vermediler. Terör örgütü beni öldürmekle tehdit etti. Evlat nöbeti tuttum. 4 çocuğum var bu sene onlara bakabilmek çalışıyorum. Bu sene Diyarbakır’a gidemedim ama kızımı bulmak için ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı. "KIZIM ACABA BENİ UNUTMUŞ MUDUR?" Gözyaşlarını tutamayan anne Mutlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kızımı 17 yaşında HDP’liler kandırdı. Ben hep çocuklarımın devlete hayırlı biri olmasını istedim. Ben kendisinin gittiği günü bugün gibi hatırlıyorum. Kızım acaba beni unutmuş mudur bilmiyorum ama ben kendisini hiç unutmadım. Onu şu yaşında görsem acaba tanır mıyım?" "HİÇBİR ÇOCUK HDP’SİZ DAĞA GİTMEZ" Kızı Ceylan kaybolduktan sonra çok araştırdığını ifade eden Mutlu, "Ceylan dershaneye gidiyordu. Dershanede bir kız ile arkadaş oluyor. O kız gitti, kızımı da götürdü. Hiçbir çocuk HDP’siz dağa gitmez. Hepsini kandırdılar. Ceylan 17 yaşındaydı, tertemiz bir kızdı. Temiz olmasını kullanarak kandırdılar kızımı. Devletimiz 'Ceylan hayatta' diyor. Bu yüzden bir umudum var ama çok özledim. Şimdi sizlerle konuşurken bile Ceylan aklıma geliyor. Sanki bugün olmuş gibi yaşıyorum hâlâ. Bir anne olarak çok zorlanıyorum. Çok zor gerçekten. Bizden ne istiyorlar anlam veremiyorum. 2 kız, 2 oğlum var. 4’ünü de okutmaya çalıştım. Hepsini devlete faydalı iyi bir fert yapfmak için çabaladım. Elimden ne geliyorsa kızımı kurtarmak için çabalayacağım" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.