Hava Durumu

#Elon Musk

Haberin Analizi - Elon Musk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Elon Musk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Elon Musk'ün Sosyal Medya Devrimi: Hesap Engelleme Kalkıyor, Sessize Alma Devam Ediyor! Sizce Bu Değişiklikler Ne Getirir? Haber

Elon Musk'ün Sosyal Medya Devrimi: Hesap Engelleme Kalkıyor, Sessize Alma Devam Ediyor! Sizce Bu Değişiklikler Ne Getirir?

Elon Musk, Twitter'ı satın alarak ismini "X" olarak değiştirdiği sosyal medya platformunda önemli değişikliklere imza atıyor. Son olarak, platformdaki hesap engelleme özelliğinin kaldırılacağını açıkladı. Bu büyük değişikliğin ardında, X platformunun 44 milyar dolar karşılığında satın alınmasının etkisi görülüyor. Musk'ın bu kararıyla, kullanıcılar artık diğer hesapları engellemek yerine daha açık ve serbest bir iletişim deneyimi yaşayacaklar. Engellenen hesapların gönderileri artık engelleyen kişinin zaman akışında görünmeyecek ve engellenen kullanıcılar, engelleyenin iletilerini göremeyecekler. Ayrıca, doğrudan mesaj gönderme özelliği de engellenen hesaplar arasında sürdürülecek. Ancak, Musk'ın duyurusunda vurguladığı gibi, doğrudan mesajlara konulan engellemeler devam edecek. Bu, kullanıcıların istenmeyen iletileri engellemeye devam edebilmelerini sağlayacak. Öte yandan, platformda yer alan "sessize alma" özelliği devam edecek. Bu özellik, kullanıcıların belirli hesapların gönderilerini görmemelerini sağlayacak ve iletişimlerini daha fazla kişiselleştirmelerine yardımcı olacak. Elon Musk'ın bu değişiklikleriyle, X platformu daha özgür ve açık bir iletişim ortamı sunmayı hedefliyor. Bu karar, platformun geleceğine dair heyecan verici bir döneme işaret ediyor ve kullanıcılar arasındaki etkileşimi nasıl şekillendireceğini görmek için bekleniyor.

SpaceX Türkçe bilen personel arıyor: Saati 24 dolara müşteri danışmanı Haber

SpaceX Türkçe bilen personel arıyor: Saati 24 dolara müşteri danışmanı

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın uydu internet hizmeti Starlink, Türkiye’den kullanıcıların erişimine açılmak için gün sayıyor. Konu son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Musk ile yaptığı görüşmede gündeme gelmişti. Erdoğan-Musk görüşmesinden sonra Starlink hizmetini sunan SpaceX şirketi, Türkiye’de operasyonlara başlamak için resmi talepte bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından gerekli izinlerin kısa sürede çıkması bekleniyor. TÜRKÇE BİLEN PERSONEL ARIYOR Türkiye operasyonları için ilan açan şirket, müşteri destek sorumlusu arıyor. İlanda görev tanımı, "Müşterilere donanım veya yazılım sorunları için teknik destek sağlamak." olarak belirtildi. En az lise diploması ve bir yıl deneyim aranan pozisyona başvurabilmek için ABD’de çalışma vizesine sahip olmak şart.  Açılan ilanda işe kabul edilenlere saatlik 22 dolardan 24,5 dolara maaş verileceği belirtildi. SpaceX'in ilanında öne çıkan ve aranan özellikler: -Lise diploması veya denklik belgesi -Ön saflarda müşteri destek rolünde 1 yıldan fazla deneyim -İyi derecede İngilizce ve Türkçe  -Tatillerde çalışmaya müsait olmalı -Aşağıdaki vardiyaların bir veya daha fazlasında günde 10-12 saat çalışmaya uygun olmalıdır: 1. vardiya: Alternatif Hafta İçi Programı (06:00 – 18:00) Pazartesi - Perşembe / Pazartesi - Çarşamba 1. vardiya: Alternatif Hafta Sonu Programı (06:00 – 18:00) Perşembe -Pazar / Cuma - Pazar 3. vardiya: Alternatif Hafta İçi Programı (18.00 – 06.00) Pazartesi-Perşembe / Pazartesi-Çarşamba 3. vardiya: Alternatif Hafta Sonu Programı (18.00 – 06.00) Perşembe -Pazar / Cuma-Pazar STARLİNK UYDUSU NEDİR, NE İŞE YARAR?  Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlıyor.  Temmuz 2023 itibarıyla uzayda 4 bin 519 Starlink uydusunun bulunduğu kaydedildi. SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor. STARLİNK'İN TÜRKİYE FİYATI NE? Starlink'in Türkiye'de uygulayacağı ücret politikası ise henüz belli değil.

Elon Musk'ın şirketi Neuralink onay aldı: Beyin çipi deneyleri başlıyor Haber

Elon Musk'ın şirketi Neuralink onay aldı: Beyin çipi deneyleri başlıyor

Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, ilk insan deneyi için hasta alımına başlamak üzere bağımsız bir inceleme kurulundan onay aldığını açıkladı. Şirket, deneysel cihazını altı yıllık bir çalışmada test etmek için felçli insanlar arıyor. Neuralink, beyin sinyallerini toplayıp analiz edebilen bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) geliştiren birkaç şirketten biri. NÖROBİLİMCİLER ENDİŞELİ Ancak Musk'ın, insanların yapay zekaya ayak uydurmasına yardımcı olmak için her şeyi kapsayan bir beyin bilgisayarı geliştirme vaatleri şüphe uyandırdı ve nörobilimciler ve diğer uzmanlar arasında etik endişelere yol açtı. Geçen yıl, Gıda ve İlaç İdaresi şirketin insan deneylerini hızlandırmak için yaptığı talebi reddetti, ancak Mayıs ayında Neuralink'i bir cihazın klinik çalışmalar için kullanılmasına izin veren bir araştırma cihazı muafiyeti (IDE) için onayladı. NEURALİNK, DENEYE UYGUN HASTALAR ARIYOR Neuralink, dikey omurilik yaralanması veya ALS nedeniyle kuadriplejisi olan hastalar aradığını söylüyor. Katılımcılara, sadece düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamak amacıyla, beynin hareketi kontrol eden bir bölgesine tescilli bir robot kullanılarak cerrahi olarak bir BCI implante edilecek. Yapılan açıklamaya göre çalışma, teknolojinin güvenliğini ve işlevselliğini değerlendirecek. HAYVANLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUĞU SÖYLENDİ Şirketin eski çalışanları hayvanlar üzerinde yapılan deneyler hakkında, cihazın domuzlara yanlış pozisyonda yerleştirildiğini ve bunun da hayvanların ölümüne neden olduğunu söyledi. İddialar, Tarım Bakanlığı'nın hayvan istismarı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın biyolojik tehlikeli maddelerin eyalet sınırları ötesinde yanlış kullanımı ile ilgili soruşturmaları da dahil olmak üzere çeşitli soruşturmaları tetikledi. Şirket, denemenin ne zaman ve nerede yapılacağı ya da kaç katılımcıyı kapsayacağı konusuna açıklık getirmedi. Cihazın insan kullanımı için güvenli olduğu kanıtlanırsa, deneme dışındaki hastalar için onaylanması yine de yıllar alabileceği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.