Hava Durumu

#Fas

Haberin Analizi - Fas haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fas haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BTÜ'de Fas rüzgârı Haber

BTÜ'de Fas rüzgârı

BURSA (İGFA) - Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Genç Ofis, BTÜ Dış İlişkiler Ofisi ve BTÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu paydaşlığında, Ülke Tanıtım Günleri başladı. Fas ülkesiyle başlayan program Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, “Türkiye ve Fas arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, gençlerimiz arasında iyi ilişkiler kurulması, kültürlerinin tanıtılması amacıyla bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Faslı öğrencilerimiz üniversitemizin en büyük misafir öğrenci gruplarından birini oluşturuyor. 93 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimiz, toplam öğrenci sayımızın yüzde 13’ünü aşmakta. Yükseköğretim Kurulu’nun ve Rektörümüz Prof. Dr. Naci Çağlar’ın hedefleri doğrultusunda uluslararası öğrenci sayımız artmaya devam edecek. Bizler, siz uluslararası öğrencileri ve bugün ülkelerinin tanıtımında görev alan Faslı öğrencilerimizi kültür elçileri olarak görüyoruz. Faslı öğrencilerimizin Türk kültürünü ve değerlerini de kendi ülkelerinizde tanıtacağına ve ülkemizi Fas’ta en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” dedi. KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİN YANSIMASI Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Mürsel Kaya ise “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projesi Genç Ofis aracılığıyla üniversitelerimizde okuyan yabancı uyruklu kardeşlerimizin kendi kültürlerini, diğer ülke gençlerine tanıtabilmeleri için bu programı düzenliyoruz. Tanıtım Günleri’yle ülkemizin ve dünyamızın ne kadar güzel zenginliklere sahip olduğunu ve bu zenginlikler içerisindeki Fas’ın güzelliklerinin bizlere yansımasını izleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye yalnızca eğitim için gelmediğini, kendi ülkelerinin temsili için de burada bulunduklarını ifade eden BTÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Ali Mahamat,“Biz aynı zamanda tüm kardeşlerimizin kültürlerini de öğrenip, ülkemiz halkına anlatacağız. Bu kapsamda Afrika’nın kuzeyindeki çok kültürlü Fas ülkesiyle Tanıtım Günleri’ne başlıyoruz. İnanıyorum ki bu programdan sonra her birimiz Fas’a gitmiş gibi hissedeceğiz” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Fas’a özgü kıyafetler tanıtıldı, şiirler okudu. Fas müzikleri dinletisinin de yer aldığı programda, ülkenin lezzetleri katılımcılara ikram edildi.

Küresel helal turizm pazarında hedef 300 milyar dolar Haber

Küresel helal turizm pazarında hedef 300 milyar dolar

ANTALYA (İGFA) - 2023 küresel Müslüman seyahat endekslerine göre, devlet olarak helal turizme büyük yatırımlar yapan Endonezya ve Malezya'nın Müslüman gezginler için dünya çapında en iyi iki destinasyon olarak liste başında yer aldığına dikkati çeken Antalyalı iş insanı Ersin Erdoğan, küresel Müslüman seyahat pazarı hakkında şu bilgileri verdi. TÜRKİYE GÖZDE ÜLKELER ARASINDA Türkiye, Suudi Arabistan, Fas, Umman ve Brunei'nin de aralarında bulunduğu diğer İslam ülkelerinin özellikle genç Müslüman turistlerin gözdesi olmaya devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı üyesi olmayan Japonya, Tayland, Tayvan, Güney Kore, Filipinler; Uzakdoğu’da en iyi Müslüman dostu seyahat destinasyonu olarak öne çıktığını söyledi. İSPANYA’DAN HELAL TURİZM YATIRIMI Avrupa ülkesi İspanya, Müslüman gezginler için önemli bir helal dostu Avrupa destinasyonu haline geldiğini belirten Erdoğan, "İspanya, en iyi helal restoranları ve yakınındaki ibadethaneleri listeleyerek Müslümanların tercihlerine hitap eden faydalı seyahat rehberleri geliştiriyor. Başka bir kıta olan Avustralya da Müslüman inancına dayalı hizmet ihtiyaçlarını karşılaması bakımından önemli bir destinasyon. 2020 yılında 220 milyar ABD doları olan helal seyahat sektörünün küresel ekonomiye katkısının 2026 yılına kadar yüzde 35 artarak 300 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. 2022 yılında 110 milyon olan dünya çapındaki Müslüman ziyaretçilerin 2026’da 230 milyon ziyaretçiye ulaşacağı ve dünya çapındaki turistlerin yüzde 10'undan fazlasını temsil edeceği tahmin ediliyor" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.