Hava Durumu

#İçişleri Bakanı

Haberin Analizi - İçişleri Bakanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İçişleri Bakanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kafes-14 operasyonunda ‘Yolyemezler’ örgütü çökertildi Haber

Kafes-14 operasyonunda ‘Yolyemezler’ örgütü çökertildi

Sosyal medya hesabından operasyona ilişkin görüntüleri yayınlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “İstanbul’da faaliyet gösterdiği tespit edilen ‘Yolyemezler’ organize suç örgütüne yönelik Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; ‘Kafes-14’ Operasyonu düzenlendi. Organize suç örgütünün; ‘Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Mala Zarar Verme, Yağma, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması’ suçlarını işlendikleri tespit edildi. Operasyon kapsamında, 11 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet otomatik tabanca, 23 adet şarjör, 900 adet değişik çaplarda fişek, 1 adet çelik yelek, 15 adet kar maskesi, 2 adet GPS takip cihazı, muhtelif miktarda uyuşturucu, 8 adet sanal bahiste kullanıldığı değerlendirilen bilgisayar ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonlar devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz. Nefeslerini keseceğiz.”

Kaybolan gemiden acı haber Haber

Kaybolan gemiden acı haber

Bakan Yerlikaya, "Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi, sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hazır beklemektedir. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanacaktır." ifadesini kullandı. Yine öğlen saatlerinde Ereğli Limanı'nda bağlı bulunan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin, halatının kopması nedeniyle karaya oturduğunu söyleyen Yerlikaya, gemide bulunan 13 mürettebatın kurtarıldığını anımsattı. Bakan Yerlikaya, Kamerun bayraklı bir başka geminin de halatının kopması sonucu sürüklendiğini ve liman römorkörü tarafından 12 mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarıldığını dile getirdi. Meteorolojiden alınan tahminlerin, havanın yarın sabah itibarıyla daha iyi olacağı yönünde olduğunu aktaran Yerlikaya, dün sabah erken saatlerde rüzgarın zaman zaman 74 nat, dalga boyunun 9 metreye ulaştığı ve görüşün 25 metreye düştüğü bilgisinin paylaşıldığını söyledi. söyledi. "ÜZÜLEREK BUNU BELİRTMEK İSTİYORUZ" "Bu kadar olumsuz hava koşulu ortamından maalesef 'Kafkametler' adlı gemimizde bulunan 12 vatandaşımız, 12 Türk mürettebatının da arama kurtarma faaliyetini yapamadık, üzülerek bunu belirtmek istiyoruz." diyen Yerlikaya, sabah saatlerinde havanın arama kurtarma çalışması yapmaya fırsat vermesini beklediklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, tüm ekipler olarak olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle çalışmalara başlayacaklarını ve gelişmeleri sürekli olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelişmeleri anbean takip ettiğini dile getiren Yerlikaya, "Duamız, temennimiz, bu kardeşlerimize bir an önce ulaşmak. Allah, tekrarından, tüm afetlerden ülkemizi, şehrimizi korusun diyoruz. Hepimize geçmiş olsun." dedi. MÜRETTABATIN LİSTESİ BELLİ OLDU Öte yandan Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı.

Kartel lideri Nenad Petrak yakalandı: Uluslararası operasyon başarıyla tamamlandı Haber

Kartel lideri Nenad Petrak yakalandı: Uluslararası operasyon başarıyla tamamlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kartel-2 Operasyonu” kapsamında Hırvatistan uyruklu Nenad Petrak’ı ele geçirdiklerini duyurdu. Petrak, Interpol tarafından aranan ve Güney Amerika’dan temin ettiği uyuşturucuyu Avrupa’ya dağıtan “Adriatica Operasyonu” çerçevesindeki suç örgütünün başı olarak biliniyordu. Operasyon, Petrak’ın Üsküdar’da tespit edilmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Petrak, Hırvatistan adli makamları tarafından “Kasten Adam Öldürme” suçlamasıyla kırmızı bültenle aranıyordu. Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin raporuna göre, Petrak, dokuz ülkede birçok kişiyi suç örgütüne bağlayan bir uyuşturucu taciriydi. İstanbul’da yapılan operasyon, uluslararası işbirliği ve takiple Nenad Petrak’ın Üsküdar’daki bulunduğu noktanın belirlenmesiyle başlatıldı. Kartel-2 operasyonu, İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün katkısıyla hızla gerçekleştirilerek Petrak yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu sosyal medya üzerinden duyurarak ulusal ve uluslararası organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Petrak’ın uyuşturucu ticaretindeki lider konumu ve suç örgütünün genişlemesi, operasyonun önemini vurguladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve diğer ilgili birimlere operasyonları düzenleyen polisler için tebrik ve minnet ifadelerinde bulundu. Bakan, halktan gelen dualarla güç bulduklarını ifade ederek uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıklarının devam edeceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Bursa'da gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarını paylaştı Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Bursa'da gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarını paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da son 120 günde gerçekleştirilen güvenlik operasyonları hakkında bilgi verdi. Bakan, operasyonlarla ilgili verileri açıklarken, terör, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer suçlarla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edildiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, Bursa'da son 120 günde 114 terör operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu operasyonlarda 11 terörist etkisiz hale getirildi, 163 şüpheli gözaltına alındı, 24 kişi tutuklandı ve 16 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, organize suç örgütleriyle mücadelede de önemli adımlar atıldı. Bakan Yerlikaya, Bursa'da son 120 günde organize suç örgütlerine yönelik 19 operasyon düzenlendiğini ve 93 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 42'sinin tutuklandığını ve 7'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Uyuşturucu ile mücadele de göz ardı edilmedi. Bursa'da son 120 günde 3,011 uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Bu operasyonlarda 3,462 şüpheli gözaltına alındı, 445 kişi tutuklandı ve 143 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Düzensiz göçle mücadele de İçişleri Bakanlığı'nın gündemindeydi. Bursa'da düzensiz göçmen sayıları paylaşılarak, bu alandaki operasyonların devam ettiği vurgulandı. Aynı dönemde düzensiz göçmen organizatörlerine yönelik 13 operasyon düzenlendi ve 21 organizatör yakalandı. Siber suçlarla mücadele kapsamında da önlemler alındı. 17,423 sosyal medya hesabı üzerinde çalışmalar yapıldı. Siber suçlarla mücadele kapsamında terör, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve çocuk istismarı gibi alanlarda 9 operasyon gerçekleştirildi. Kaçakçılık suçlarına karşı da etkili önlemler alındı. Bursa'da son 120 günde 132 operasyon düzenlendi ve 230 şüpheli gözaltına alındı. 22 kişi tutuklandı ve 10 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, halkın güvenliğini sağlamak amacıyla suçların aydınlatılma oranı da yüksek bir şekilde açıklandı. Bursa'da son 120 günde işlenen suçların yüzde 86,9'u aydınlatıldı. Böylece, halkın güvenliğini koruma ve suçla mücadelede büyük bir başarıya ulaşıldı. Bakan Yerlikaya, halkı suç ve suçlular hakkında bilgi vermeye ve işbirliği yapmaya çağırarak, Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlama amacındaki mücadelelerini vurguladı. İçişleri Bakanlığı'nın, halkın desteği ve dualarıyla daha güçlü bir şekilde suçla mücadeleye devam ettiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.