Hava Durumu

#İnegöl

Haberin Analizi - İnegöl haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnegöl haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl'de mahalle otoparkları merkeze nefes aldırıyor Haber

İnegöl'de mahalle otoparkları merkeze nefes aldırıyor

BURSA (İGFA) - Bir yandan yeni yerleşim bölgelerinin gelişimini desteklerken bir yandan mevcut yaşam alanlarında kaliteyi arttıracak adımlar atan İnegöl Belediyesi, merkezi noktalara nefes aldıracak projeler üretiyor. Mahalle otoparklarıyla hem trafik yoğunluğu hem de parklanma sorununa çözüm üreten İnegöl Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarıyla yeni alanlar üretiyor. Bu kapsamda Kemalpaşa Mahallesi Sefa Sokakta bulunan 730 m2 alana sahip taşınmaz, kamulaştırıldı. Burada bulunan ahşap yapılar yıkılarak otopark alanı oluşturuldu. Elde edilen 730 m2 alanda 30 araçlık otopark düzenleme çalışması için Pazartesi günü çalışmalar başladı. BAŞKAN TABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ Belediye Başkanı Alper Taban, artık son aşamaya gelinen uygulamayı beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. 1,5 milyon TL maliyetle kazandırılan 30 araçlık otoparkın hayırlı olmasını dileyen Başkan Taban, “Kemalpaşa Mahallemizde Sefa Sokakta kamulaştırma yaptığımız alanda devam eden otopark çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle burada düzenli parklanma alanı oluşturuluyor. Burayı zaten vatandaşımızın kullanımına açmıştık ancak zeminde iyileştirmelerimizi ve daha kullanışlı hale gelmesini sağlıyoruz” dedi. İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR Kemalpaşa Mahallesi’nin 25 bin nüfusu ile İnegöl’ün en büyük, en kalabalık mahallesi olduğuna değinen Başkan Taban, “Nüfusu bu kadar olmayan ilçeler var. Bizler de buradaki ihtiyaçları gidermeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde araçlarını park edebilmeleri için bu mekanları oluşturmuş oluyoruz. Ben çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yerin kamulaştırılmasından bugüne geçen süreçte çok ciddi çalışmalar yapıldı. Nihayetinde burada 730 m2 alan yaklaşık 2 milyon 46 bin TL bedelle kamulaştırıldı. Toplamda da 30 araçlık bir otopark elde etmiş oluyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

İnegöl'ün talepleri Bereket Sofrası Buluşmaları'nda dinleniyor Haber

İnegöl'ün talepleri Bereket Sofrası Buluşmaları'nda dinleniyor

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ devam ediyor. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının bu haftaki durağı Mesudiye Mahallesi oldu. Bereket Sofrası bu sabah Mesudiye Merkez Camisinde kuruldu. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmaları kapsamında Başkan Alper Taban ve beraberindeki heyet, Mesudiye Mahallesi sakinleri ve cami cemaatiyle bir araya geldi. MAHALLENİN SORUNLARI KONUŞULUYOR Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor. BEREKET SOFRASINDA SÖZ VATANDAŞIN Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından cami yakınında bulunan kıraathanede cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve İnegöl simidiyle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bereket Sofrası buluşmalarının amacının vatandaşları dinlemek olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Bereket Sofrası adı altında bu sofraları göreve geldiğimiz günden beri kuruyoruz. Bu vesileyle farklı mahallelerimizde, farklı camilerimizin cemaatleriyle bir araya geliyoruz. Soframızı bereketlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu buluşmaların amacı sizlerin taleplerini, şikayetlerini, öneri ve isteklerini dinlemek. İlçe Başkanımızla, meclis üyelerimizle ve parti yöneticilerimizle bir aile olarak buradayız. Sizleri dinlemek için geldik. Muhtarımıza da teşekkür ediyorum. Mahallemizle ilgili bizlerle sürekli istişare halinde” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerine de söz verdi. Vatandaşların İnegöl ve yaşadıkları mahalle özelinde sorunları dinlenirken, talep ve ihtiyaçlar üzerine istişareler de yapıldı.

Alper Taban: "İnegöl’ü birlikte inşa edelim" Haber

Alper Taban: "İnegöl’ü birlikte inşa edelim"

BURSA (İGFA) - Göreve geldiği günden bu yana ortak akıl ve istişare kültürüyle yönetim anlayışından taviz vermeyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yeni dönem için de aynı düsturla çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart seçimlerine katılacak Başkan Taban, 2024-2029 yıllarını kapsayan süreçle ilgili beyanname hazırlıklarında vatandaşların fikir ve önerilerine önem veriyor. “İLK GÜNKÜ GİBİ HİZMET ÜRETMEYE, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Şehirde yaşayan her vatandaşın görüşünün kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Alper Taban, “Yeni dönem için Cumhurbaşkanımız ve parti büyüklerimizin teveccühü ile yeniden aday gösterildim. Burada yapılan anketlerde vatandaşlarımızın da tercihinin bizden yana olması neticesinde bu sonuç ortaya çıktı. Bizler de ilk günkü aşkla İnegöl için gece gündüz hizmet üretmeye, çalışmaya, şehrimizi geleceğe taşıyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Bu noktada 300 bin nüfusun tamamını kapsayacak, herkese dokunacak projelerimiz var. İnegöl’ü iyi biliyoruz. Eksiklerimizin de farkındayız. Bu doğrultuda yeni döneme dair beyanname çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. “GELİN ŞEHRİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM” Göreve geldiği ilk gün olduğu gibi bugün de ortak akıl ve istişare kültürünün gücüne inanarak hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Alper Taban, “Bizler kendi gözümüzle şehrimize dair dokunuşlarımızı yapmak için projelerimizi hazırladık. Ancak vatandaşlarımızın beklentileri, hayalleri, talepleri, öncelikleri de bizim için kıymetli. İşte bu yüzden her zaman ortak akıl ve istişare diyoruz. Yeni dönem için de vatandaşlarımızın, STK’larımızın İnegöl’de bu da olmalı dediği önerileri, projeleri varsa bizimle paylaşmalarını arzu ediyoruz. Talep, öneri ve şehrin ihtiyaçları noktasında yapacakları yönlendirmeleri vatandaşlarımız öncelikle 0530 136 40 00 nolu WhatsApp hattımız olmak üzere; sosyal medya hesaplarımız ve 153 Çözüm Merkezimiz gibi tüm iletişim kanallarından bizlere iletebilirler. Gelin şehrimizi birlikte inşa edelim” açıklamalarında bulundu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban çiçeklerle karşılandı Haber

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban çiçeklerle karşılandı

Çok amaçlı salonda personele yönelik konuşan Başkan Taban, “Şehirde hatırlanacak, iz bırakacağımız güzel projelerimiz oldu. Sizlerin desteği ve katkısı olmadan bunların yapılması mümkün değil. Allah nasip ederse 2024-29 sürecinde çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum” dedi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Cuma günü Bursa’da düzenlenen AK Parti Belediye Başkan aday tanıtım programında resmin İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesinin ardından, bu sabah ilk mesai gününde personel tarafından belediye binası önünde çiçeklerle karşılandı. Karşılama sonrası belediye binası çok amaçlı salonunda personelle bir araya gelen Başkan Taban, burada yaptığı konuşmada yeni döneme dair mesajlar verdi. Seçim sathı mailinde aday adayları olarak bir değerlendirme yapıldığını hatırlatan Başkan Taban, “Devam etmemiz noktasında bir karar verildi. Ben öncelikle bu süreçte katkı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu işlerin nasip işi olduğunu unutmamak gerekiyor. Benim de bu süreçte üzerime düşen, sizlerle birlikte işimi en iyi şekilde yapmaya devam etmek. En güzel yapılacak şey hizmet etmeye çalışmak. Bugün devam ediyor olmamızın arkasında, mutlaka vatandaşlarımızın anket araştırmalarında teveccühü de gözüktüğü için devam ettiğimizi düşünüyorum. Cenabı Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin diyorum. Seçim sonucunda da oluyorsa, bizleri yeni dönemde mahcup etmesin” dedi. Emek ve katkılarından dolayı personele teşekkürlerini sunan Başkan Taban, şöyle devam etti: “Bu süreçte sizlerin emeği çok büyük. Bizler bu işin önünde, vitrininde gözüksek de arka planda arı gibi çalışan, emek verip gayret eden sizler varsınız. Siyaset ayrı bir kurum, kamu kurumları ayrı. Ben çalışanlarımdan hiçbir zaman siyaset üretmelerini istemedim. Sadece işinizi en iyi şekilde yapmanızı istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beklentim bu. Bizler vatandaşın hizmet beklediği kurumlarız. İçinde bulunduğumuz, tamamlamaya çalıştığımız dönem de zor bir dönem oldu. Pandemi, ekonomik gelişmeler, beraberinde geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem hadisesi Bunların her biri bir kefeye konduğunda, ağır mazeret sayılabilecek konular oldu. Ama elhamdülillah yapmamız gereken pek çok işi yaptığımızı düşünüyorum. Bu süreçte kaynakları doğru yönetme duygusuyla çalıştık. Yatırım ortalamamız şu anda yüzde 50’nin üzerinde. Mevcut dönemde beyanlarımızın içerisinde çok güzel işler çıkardığımızı düşünüyorum. Şehirde hatırlanacak, iz bırakacağımız güzel projelerimiz oldu. Kent meydanından, hizmet binalarımızdan tutun da Millet Bahçesi güzel bir proje, Kanal İnegöl, Kitaphane projelerimiz, Modern Hayvan Pazarı, insanlara dokunacak ve mutlu edecek onlarca güzel proje... Sizlerin desteği ve katkısı olmadan bunların yapılması mümkün değil. Allah nasip ederse 2024-29 sürecinde çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Şu anda beyanlar noktasında çalışıyoruz.”

Bursa İnegöl'de Akhisar'ın sağlık ocağı ortaya çıkıyor Haber

Bursa İnegöl'de Akhisar'ın sağlık ocağı ortaya çıkıyor

BURSA (İGFA) - Bursa'da İnegöl’ün yeni gelişim bölgesi olan ve hızlı bir yapılaşmanın bulunduğu Akhisar bölgesinde eksiklerin giderilmesi adına çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan sağlık ocağı yapımıyla ilgili ilk adım Kasım ayında atılmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde Akhisar Mahallesi İlkbahar Sokak üzerinde sağlık ocağı yapımı için çalışmalar başlamıştı. BAŞKAN TABAN İNŞAATI İNCELEDİ Kasım ayında temeli atılan Sağlık Ocağında kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydedildi. Duvar örme işlemlerinin tamamlandığı binada, çatı yapımına başlandı. Kısa sürede yüzde 35 seviyelerine erişen inşaat alanında, Belediye Başkanı Alper Taban dün beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu. Çalışmayla ilgili bilgiler de veren Başkan Taban, “Sağlık Ocağı Akhisar bölgemiz için önemli bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı gidermek adına Büyükşehir Belediyemiz malzeme teminini yaptı, İnegöl Belediyesi olarak bizler de işçiliğini üstlendik ve yapım çalışmalarına başladık. Sağlık Ocağımız İlkbahar Sokak üzerinde 178 m2 taban alanında tek katlı bir yapı olarak inşa ediliyor. Etrafında da 1000 m2 yeşil alan, 650 m2 dolaşım alanı, 200 m2 çocuk oyun alanı ile 8 araçlık otopark yer alacak. Sağlık Ocağımız 4 hekim kapasiteli olacak. Toplam 3 milyon TL maliyeti bulunan çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

İnegöl'de teknolojik hamle Haber

İnegöl'de teknolojik hamle

Bursa (İGFA) - İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesiyle birlikte adeta her alanda dijital dönüşüm sağlayan İnegöl Belediyesi, özellikle temizlik hizmetlerinde de devrim yaratan çalışmalar hayata geçirildi. İlk olarak aracı firmadan alınan temizlik hizmetleri, akabinde geri dönüşüm toplaması da İnegöl Belediyesi tarafından yapılmaya başladı. Her haneye dağıtılan bireysel konteyner ve geri dönüşüm kutuları ile atıklar kaynağında ayrıştırılarak çevre bilincini arttırmanın önemli bir başlangıcı oldu. BİRİ ELEKTRİKLİ OLMAK ÜZERE İKİ ARAÇ TEST EDİLİYOR İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte başlayan dijital değişim ve dönüşüm, tüm birimlerde köklü değişiklikleri de beraberinde getirdi. Teknolojinin faydalarını hizmet ile birleştiren İnegöl Belediyesi, en iyi hizmeti sunmanın yanında tasarruf sağlayıcı adımlarla vatandaşın vergilerinden oluşan bütçesini daha fazla hizmete dönüştürmeyi başardı. Bu kapsamda iki yeni aracın da test sürüşleri gerçekleştiriliyor. Araçlardan biri yüzde yüz elektrikli çöp kamyonu. Diğeri ise beton mikseri mantığıyla çalışan daha fazla çöp toplama kapasitesine sahip, daha hızlı ve sessiz çalışan rotopress adıyla anılan yeni teknolojiye sahip bir çöp kamyonu. İki araç Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından test ediliyor. TEKNOLOJİNİN NİMETLERİNDEN FAYDALANMAYA DEVAM Dijital değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla her alanda teknolojiyi kullanmanın önemini vurgulayan İnegöl Belediy Başkanı Alper Taban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’İnegöl Belediyesi olarak her alanda teknolojik değişimi önemsiyoruz. Özellikle temizlik hizmetlerimizde yaptığımız dönüştürme çalışmaları ile geldiğimiz noktada atık toplama ve bertaraf hizmetleri aksamadan devam ediyor. Bugün ise filomuzda iki aracımızı test ediyoruz. Araçlardan biri yerli ve milli yüzde yüz elektrikli çöp kamyonu. Diğeri ise beton mikseri mantığıyla çalışan daha fazla çöp toplama kapasitesine sahip, daha hızlı ve sessiz çalışan rotopress adıyla anılan yeni teknolojiye sahip bir çöp kamyonu. Ekiplerimiz bu iki aracı 1 aylık süreyle test edecek. Edilen tespitlere göre hareket edeceğiz. Bu araçları arkadaşlarımız kullanacak. Dolayısıyla onların vereceği raporlar önemli. Bu adımlara göre ileriki süreçte neler yapabiliriz bu konuda kararı hep birlikte vereceğiz. Ancak şunu gönül rahatlığıyla belirtmeliyim ki; vatandaşımızın her bir kuruşunu ince eleyip sık dokuyarak kullanıyoruz. Bize verilen emaneti boynumuzun borcu bilip tasarruf bilinciyle hareket ediyoruz. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya devam ediyoruz.’’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.