Hava Durumu

#İyi̇ Parti̇

Haberin Analizi - İyi̇ Parti̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İyi̇ Parti̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyadan duyurdu: Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var Haber

Sosyal medyadan duyurdu: Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısı yapmış "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin çağrısı sonrası İYİ Parti cephesinden flaş bir açıklama daha geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısı yapmış "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin çağrısı sonrası İYİ Parti cephesinden flaş bir açıklama daha geldi. "TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE YENİ BİR YOL AÇMA ZARURETİ DOĞMUŞTUR" İYİ Partili Akalın, "Biliyoruz ki milletleşmek ve milli kimliğimizi her alanda tahkim etmek, Cumhuriyetimizin en önemli projesidir." diyen Akalın, "Yine kabul etmeliyiz ki milletleşme sürecimizin önündeki en büyük tehdit ise son 20 yılda Siyasal İslamcılığın, Türk milletini demografik olarak dönüştürme çabaları ve Türk milli kimliğini alt kimliklere bölmesidir. Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler ve Türk milli kimliğinin tahribatı, Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır." ifadelerini kullandı. 'YENİ BİR YOL ARKADAŞLIĞINA İHTİYACIMIZ VAR' Akalın, Devlet Bahçeli'yi etiketlediği paylaşımını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, O’nu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var! Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır."

Bursa Mustafakemalpaşa'daki 'ödeme krizi' TBMM'de Haber

Bursa Mustafakemalpaşa'daki 'ödeme krizi' TBMM'de

BURSA (İGFA) - TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na seslenen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Aynı belediyeden emekli olan çalışanların, ayrıca kıdem tazminatlarının da verilmemesinin nedeni nedir?” diye sordu. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçe belediyesinde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farkları aylardır ödenmemiş ve yine aynı belediyeden emekli olan 25 çalışanın, kıdem tazminatları da yine bu tarihe kadar verilmediğini belirten Milletvekili Türkoğlu, "Söz konusu çalışanların, belediye iştirakli şirket bünyesinde gösterildiği bu konu, Bursa kamuoyuna da sıkça yansıyan önemli bir sorun olup, bir an önce çözüm bulunması istenen ve mutlaka kısa zamanda giderilmesi gereken bir hak mağduriyetidir" dedi. Milletvekili Türkoğlu’nun konu ile ilgili önergesinde şu soruları yöneltti: "- Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanlarının, 1 Ocak 2023 - Nisan 2023 arası 4 aylık toplu sözleşme farklarının ödenmemesinin yarattığı bu ciddi mağduriyet ne zaman giderilecektir? 700’den fazla çalışanı ilgilendiren ödemeler yapıldığında, paralarının enflasyon karşısında yitirdiği değer göz önünde bulundurulacak mıdır? - Aynı şekilde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde senelerce çalışıp da emekli olan ve ekli listede isimleri bulunan 25 çalışanın, bugüne kadar alamadıkları kıdem tazminatları ne zaman ödenecektir? Bu ödemeler yapıldığında, hak edişlerinin enflasyon karşısında kaybettiği değer dikkate alınacak mıdır?”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.