Hava Durumu

#Kanser

Haberin Analizi - Kanser haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kanser haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tarama için ayırdığı 5 dakika hayatını kurtardı Haber

Tarama için ayırdığı 5 dakika hayatını kurtardı

Yalnızca 5 dakika ayırıp çektirdiği mamografi sayesinde meme kanserinin erken evrede teşhis edildiğini vurgulayan Dr. Yavuz, o 5 dakikanın tüm hayatını etkileyen olumlu sonuçlara yol açtığını belirtti. Sağlıklı hayat merkezi bünyesinde meme kanserine yönelik; taramaların, elle muayenenin ve erken teşhisin önemi gibi konularda vatandaşlara yönelik eğitimler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dr. Yavuz, “Kendim 47 yaşındayım bu sürece kadar 2 kere mamografim olması gerekirken ben bu mamografiyi çektirmedim. Araya korkularım girdi, kaygılarım girdi, hayatımdan önemli olmayan sebepler girdi. Bir gün röntgen teknisyeni arkadaşımızın ısrarı ile kaygılarımı, korkularımı bir kenara bıraktım. 5 dakikalık sürede gittim, mamografimi çektirdim” dedi. Bu süreçte elle muayenede herhangi bir bulgu yaşamadığını dile getiren Dr. Yavuz, “Herhangi bir şikâyetim, semptomum da yoktu. Bana bir şey olmaz dedim ve ben mamografi çektirdiğimi unuttum. Ama görev yaptığım hizmet alanımda çekilen mamografi ile bana bi-rads 4c denilen meme kanseri öncesi tarama bulgusu tanısı konuldu. Ben bu tanıyla ileri tetkik ve tedavi yaptığımda meme kanseri ile karşılaştım” şeklinde konuştu. Siz de taramanızı yaptırın Çektirdiği mamografi sayesinde erken tanı aldığını ve tedavisini tamamladığının altını çizen Dr. Yavuz, “Şu anda hayatıma sağlıklı olarak devam ediyorum. İşte o beş dakika benim tüm hayatıma yön verirken, çok olumlu sonuçlara sebep oldu. Her ay yapacağınız bir elle meme muayenesi sizin hayatınızı tanımanızda, çektireceğiniz mamografi de tanınızın erken olmasına sebep olacak. Ben hekim olarak bunu yaptım. Kendi birimimde bunu başarabildim. Sizleri de her zaman KETEM birimlerinde mamografinizi çektirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Hızlıca tedaviye sevk edildi Dr. Mehlika Yavuz’a mamografi çektirmesi için ısrarcı olduğunu belirten Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Röntgen Teknisyeni Ayşen İsimbay Kızmaz ise, “İki hafta sonra çıkan sonuçta kendisinde bulgu olduğunu ve hastaneye sevki gerektiğini bildirdik. Çok şükür ileri tedavi almadan kendisi 5 dakikalık bir işlem ile hayatına dokunmuş olduk” ifadelerini kullandı.

Uzman uyarısı: Sağlıklı beslenmeyle kanser riskini azaltın Haber

Uzman uyarısı: Sağlıklı beslenmeyle kanser riskini azaltın

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını vurguladı. Beslenme alışkanlıklarının kanser riskini etkilediğini belirten Avcı, sağlıklı yaşam tarzının önemini vurguladı. Avcı'nın önerileri arasında dengeli bir beslenme, su tüketimi, sebze-meyve alımı, kuru baklagillerin tercihi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durulması bulunuyor. Avcı, sağlıklı yaşam tarzının kanser riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını ve sağlıklı beslenmenin bu süreçte kilit bir faktör olduğunu belirtti. Beslenme alışkanlıklarının kanser riskini artırabileceğine dikkat çeken Avcı, özellikle kırmızı et ve şarküteri ürünlerinin tüketiminin kolon ve rektum kanseri riskini artırdığını ifade etti. Öneriler arasında, günlük su tüketiminin sağlanması, meyve-sebze çeşitliliğinin artırılması, kuru baklagillerin tercih edilmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durulması yer alıyor. Beslenmeyle birlikte, spor yapma, stres yönetimi ve dinlenmeye önem verme gibi yaşam tarzı faktörlerinin de kanser riskini azaltmada etkili olduğunu belirten Avcı, bilinçli bir yaşam tarzının kanserle mücadelede önemli olduğunu vurguladı. Kansere karşı koruyucu bir diyetin temellerini atan Avcı'nın önerileri, sağlıklı bir yaşam için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Ünlü fenomen Ayşenur Parlak'tan acı haber Haber

Ünlü fenomen Ayşenur Parlak'tan acı haber

12 yaşından beri kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak hakkında sevenlerini yasa boğan bir haber geldi. Parlak'ın eşi sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu. 1986 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ayşenur Parlak, İstanbul'da üniversiteyi kazanarak Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra ihracat uzmanı olarak kariyer hayatına başladı. Eşi ile üniversitede tanıştı ve nişanlandı. Nişan sürecinde meme kanserine yakalandığını öğrendi ve 1 ay içerisinde evlenerek tedavisine başladı. Evlendikten sonra balayı yerine tedavi masasına giden Ayşenur Parlak başarılı süreçten sonra vergi memuru olarak çalışmaya devam etti. Daha sonra hamile kalan isim "10 Amazon Yüksek Doz Yaşam" kitabının yazarlarından biri oldu. Ela kızına kavuştu. Lohusalıktan çıkmadan bu kez üçüncü evre Lenfoma olduğunu öğrendi. Habertürk'ün haberine göre, 12 yaşında ikinci evre kemik kanserini, 27 yaşında birinci evre meme kanserini, 30 yaşında da üçüncü evre lenfomayı yenen Ayşenur Parlak, 33 yaşında kolon kanserine yakalandığını öğrendi. Dördüncü evreyle mücadele eden Parlak, tedavi süreçlerini sosyal medya hesabından yayınlıyordu. Pozitif halleriyle gönüllere taht kuran Ayşenur Parlak'ın bugün acı haberi geldi. Dün akşam saatlerinde yoğun bakıma kaldırılan Parlak'ın birkaç saat önce eşi tarafından ölüm haberi verildi. Eşi Ayşenur Parlak'ın dün akşamki durumuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Yoğun bakım doktoru ile görüştük. Biz sadece solunumu durdu diye biliyorduk kalbi de durmuş. Tekrar çalışmaya başlamış, entübe etmişler. Günde bir sefer bilgi vereceklermiş, yarın akşamüstü tekrar görüşeceğiz yoğun bakım doktoru ile. Benim de bildiğim bu kadar. Lütfen benim telefonumu aramayın, bir gelişme olursa benim telefonumu arayacaklar, meşgul olmasın. Allah rızası için çokca dua." EŞİ SAVAŞ PARLAK ACI HABERİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU! Hüküm Allahın. Ben yıllardır bu bildirimi atmamak için çok dua ettim keşke önce ben gitseydim. Sayfalarca yazsam da anlatamayacağım nasıl olsa hislerimi. Malesef Allah bu kadar yazmış. Yanımızda olan dua eden seven herkesten Allah razı olsun. Ruhuna duayı kesmeyin Allah rızası için. Tek tesellim ben yeminimi tuttum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde ölüm bizi ayırana dek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.