Hava Durumu

#Kayseri

Haberin Analizi - Kayseri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kayseri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri Kocasinan'da Ahmet Çolakbayrakdar yeniden aday Haber

Kayseri Kocasinan'da Ahmet Çolakbayrakdar yeniden aday

KAYSERİ İGFA Kayseri Kocasinan’ın her bir köşesinde iz ve eserleri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 9 yıl boyunca Türkiye’ye örnek ve tarihe geçen önemli projelere imza attıklarını vurgulayarak, yeni dönemde de ilçenin her bir mahallesini daha yaşanabilir bir Kocasinan haline getirmek için gönül birliğiyle hız kesmeden yola devam edeceklerini söyledi. Kayseri’ye aşık birisi olarak bu şehri çok sevdiklerini ve şehirle bütünleşerek hizmet verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle yeni dönemde Kocasinan Belediye Başkanlığı için adaylığımız açıklandı. Adaylığım başta ülkemize, Kayseri’mize ve Kocasinan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bütün çabamız, gayretimiz; bu şehirde yaşayan herkese layık olduğu güzel hizmetler yapabilmektir” dedi. Seçimlerde sözün sahibi milletin karar vereceğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, 9 yıl boyunca Türkiye’ye örnek ve tarihe geçen önemli projelere imza attıklarını vurgulayarak, yeni dönemde daha güzel hizmetleri hayata geçireceklerinin altını çizdi. Yaptıkları hizmetlerle kubbede hoş bir seda bırakmak istediklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “İlçemizde yaşayan 410 bin nüfusun hepsine el ele gönül gönüle daha güzel yatırımlar yapacağız. Kocasinan’a katacağımız çok güzellikler var. Allah mahcup etmesin. Vizyon projelerimizle Kayseri’yi ve Türkiye’yi kalkındırarak milletimizin refah seviyesini ve huzurunu daha da artıracağız. Bundan sonra daha güzel, daha iyi şartlarda,  gelecek nesiller için çalışmaya üretmeye ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim, bizleri hem halk, hem de Hakk nezdinde kazananlardan etmesini diliyorum. Bizim için asıl olan, kubbede hoş bir seda bırakabilmektir”. Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin geleceğine yönelik büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kayseri Kocasinan'da dönüşüm tam gaz Haber

Kayseri Kocasinan'da dönüşüm tam gaz

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Her bölgede olduğu gibi Yavuzlar, Gaziosman ve Yunusemre bölgesinde de kangrene dönen 50 yıllık sorunları, istikrarlı bir şekilde birer birer çözüme kavuşturduklarını belirten Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın gelecek 50 yılını da planladıklarını söyledi. Yavuzlar Mahallesi’nde kronik imar sorununun çözümlenmesiyle başlayan eski evlerin yıkım çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, imara uygun bir şekilde bölgeye yeni bir park daha kazandıracaklarının müjdesini verdi. Mülkiyet sıkıntıları nedeniyle uzun yıllar bekleyen birçok yeri, çözüme kavuşturarak,  vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, bölgenin ihtiyacına göre çözümler ürettiklerine dikkat çekerek; “Yavuzlar, Yunusemre ve Gaziosman Mahalle’mizdeki kronik sorunları olan problemleri, birer birer çözüyoruz. 40-50 yıllık sorunları, yapmış olduğumuz isabetli çalışmalarla istikrarlı bir şekilde çözüyoruz. İçinde bulunduğumuz bölgenin de mülkiyet problemini çözdükten sonra imara uygun bir şekilde park çalışmalarına başladık. Buradaki parkın inşaat çalışmalarını tamamlayıp, bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine sunmuş olacağız.  Tabi ki bazı işlerin gün yüzüne çıkması biraz zaman alıyor. Mülkiyet sorunları, ciddi manada süreç işleyen işlerdir. Ama bu noktada sürekli yapmış olduğumuz ısrarlı bir şekilde çalışmalar, meyvelerini veriyor. Gerek kentsel dönüşümle gerekse buradaki yapmış olduğumuz imar çalışmalarla imarsız yapıların yıkımını yaparak, bu bölgenin tamamının problemlerini teker teker çözüp bitiriyoruz. Kocasinan Bölgesi içerisinde, buna benzer mahallelerimizde de değişim dönüşümü hızlıca devam ettiriyoruz. Kocasinan’ımızın içerisindeki mahallelerimizi, çağdaş normlarda, güzel konutlarla, çevre düzenlemelerini yaparak, yol, park vs. ihtiyaçlarını gidererek, Kocasinan’a yakışır hale getireceğiz. Şimdiden yapılan çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın dört bir yanında çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kayseri Talas'ta Yamaç Paraşütü heyecanı Haber

Kayseri Talas'ta Yamaç Paraşütü heyecanı

(KAYSERİ İGFA) Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında 2 bin rakımlı Ali Dağı’nda gerçekleşen yarışmaya 20’si yabancı 150 sporcu katıldı. Ali Dağı’nın zirvesinde düzenlenen açılış programında konuşan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, Ali Dağı’nın hava sporlarında Türkiye’de en bilinen yerlerden olduğunu söyleyerek, organizasyon için Kayseri'ninTalas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. “TALAS BELEDİYESİ HE ZAMAN DESTEK OLUYOR” Organizasyon ve pistle ilgili memnuniyetlerini dile getiren yarışmacılar, Talas Belediyesi’nin verdiği katkılardan dolayı Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti. Yarışmaya katılan en genç isim olan Nuri Gül, “18 yaşındayım, yarışmaya geldim, buradaki ortam olsun, take off olsun, buraya gelirken yol güzergahı olsun hepsi çok güzel. Buraya ilk defa burada uçuş yapacağım. Buradan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Bey’e çok teşekkür ederiz. Her şey çok güzel.” ifadelerini kullandı. Bir diğer yarışmacı Fazlı Borazan da Talas Belediyesi’nin kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak özellikle uçuş pisti noktasında çok güzel bir ortam hazırladıklarını söyledi. Kalkış ekibinden Mehmet Budak da yerel yönetimlerin bu tür faaliyetlerin içinde yer almasının çok önemli olduğunu belirterek Talas Belediyesi’nin bu tür organizasyonlara her zaman destek olduğunu belirtti. Budak şunlar söyledi: “Bu tür organizasyonlar yerel destek olmadan olmuyor, Talas Belediyesi de bu konuda çok hassas Başkan Yalçın’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” ÖDÜL TÖRENİ CUMARTESİ 19.00’DA Öte yandan yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri, bugün düzenlenecek törenle verilecek. Yamaç Paraşütü İniş Alanında düzenlenecek ödül töreni, saat 19.00’da başlayacak.

Kayseri Erciyes'te meteor şöleni Haber

Kayseri Erciyes'te meteor şöleni

(KAYSERİ İGFA) Erciyes, her hafta birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen meteor gözlem şöleni, bu yıl da bu akşam saat 21.00’de gerçekleştirilecek. Kayseri'nin en yüksek noktası olan Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da, 2 bin 650 metrede, ışık kirliliğinden uzakta gerçekleşecek etkinlik, gökyüzünü keşfetmek isteyen meraklıları buluşturacak. AMERİKALI ASTRONOMİ YAZARI ERCİYES’TE OLACAK 50 yıllık geçmişi ile Amerika’da yayın yapan ve astronomi camiasının takip ettiği dünyanın en popüler dergisi Astronomy Magazine yazarı Daniela Mata da Türkiye’de gökyüzü hadisesinin en iyi gözlemlenebileceği mekân olan Erciyes’ten, meteorları izleyerek takip edecek, izlenimlerini yazacak. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen gök taşı veya meteor yağmurlarının en dikkat çekicisi 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun döneme ulaşacak. Bilim insanlarınca saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Erciyes’ten de izlenecek olan bu görsel şölen katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Ayrıca uzman astronomlar gökyüzü meraklılarına gezegen, takımyıldızı konusunda bilgilendirmeler yaparak teleskoplar ile daha yakından gözlem yapma imkânı sunacak. Bunların yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından fotografçılar Erciyes’te bu muhteşem gökyüzü hadisesini astro-foto teknikleriyle ölümsüzleştirecekler.

Kayseri Melikgazi TOKİ'ye yeni cami açıldı Haber

Kayseri Melikgazi TOKİ'ye yeni cami açıldı

(KAYSERİ İGFA) Gençlere futbol sahası sözü de veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Demokrasi Mahallemizde yoğun nüfuslu bir yer. Ve ihtiyaçlarda oldukça fazla. Bizde bu bölgeye en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Yakında buraya bir sağlık merkezi yapacağız. 8. Etaba da yakın zamanda bir sosyal tesis yapmıştık. Kayserimiz ile el ele verdik çalışıyoruz. Dursun Amca’ya çok teşekkür ederiz. Sayesinde buraya bir cami yaparak büyük bir ihtiyacı karşılamış olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da temel atma ve açılışlarımız devam edecek. Buradan bir müjde de vermek istiyorum. 18 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de Havacılık ve Uzay Lisesi’nin temelini atacağız. Tüm hemşehrilerimi bekleriz.” dedi. Demokrasi Mahalle Muhtarı Hatun Kekeç, “Bizi kırmayarak ilçemizin eksiklerini gideren Mustafa Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizde eksikler bir bir gideriliyor. Mahallemize camimiz hayırlı olsun. Cemaati bol olsun.” dedi. Palancıoğlu Başkana teşekkürlerini ileten AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise, “Belediyemiz her hafta bir hizmetin açılışını yapıyor. İnşallah camimizim cemaati bol olsun. Başkanımızın mahallemize her gelmemizde sözleri bitmiyor. Ne mutlu.” diye konuştu. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Mimarisi böylesine farklı ve güzel olan camimiz için emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Harika bir cami olmuş. Mahalleye çok yakışmış. Selver ve Dursun Koca Cami’mizin mahalleye ve Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kayseri Erciyes'te plaj voleyboluna geri sayım Haber

Kayseri Erciyes'te plaj voleyboluna geri sayım

(KAYSERİ İGFA) Ülkemizi ilk kez snowboard, snowkite, kar voleybolu, dağ bisikleti gibi branşlarda dünya kupaları ve Avrupa kupaları ile tanıştıran Erciyes, Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünya trendlerini Türkiye’ye getirerek ilklere imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’nin bugün ve yarın Bioderma Pro Beach Tour Plaj Voleybolu Türkiye serisine ev sahipliği yapacağını belirterek, “Büyükşehir ile Erciyes Dağı’nda dünyada bir ilk yaşanacak. Erciyes, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan sporcuların mücadelesine sahne olacak. Organizasyon için tüm hazırlıklar tamamlanırken, turnuvada dünyanın dört bir yanından 26 kadın, 32 erkek olmak üzere 58 sporcu katılacak” diye konuştu. Büyükkılıç, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nu (CEV) Uluslararası Voleybol Federasyonu’nu (FIVB) onaylı organizasyonun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Kayseri Erciyes A.Ş. iş birliği ile düzenleneceğini söyledi. Plaj Voleybolu’nun dünyada ilk defa Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metresinde özel olarak hazırlanan kortlarda oynanacağını belirten Başkan Büyükkılıç, “Müsabakalar uluslararası profesyonel sporcuların mücadelesine sahne olacak. Saat 10.00 ile 19.00 arasında oynanacak olan karşılaşmalar kadın ve erkek olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak” dedi. Plaj Voleybolu Turnuvası, sporun yanı sıra ekstra eğlenceler ve şovlarla renklenirken, gelen misafirler için keyifli bir hafta sonu aktivitesine de dönüşecek. Erciyes’e gelecek olan yerli, yabancı oyuncular ve ziyaretçiler, Kayseri’nin mahalli lezzetleriyle de Türk mutfağının tadını çıkarma fırsatı bulacak.

Kayseri Melikgazi'de doğa ile iç içe İngilizce kursu Haber

Kayseri Melikgazi'de doğa ile iç içe İngilizce kursu

(KAYSERİ İGFA) Gençlerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de yabancı dil öğrenerek geçirmesi için başlattıkları İngilizce Eğitim Kampı’nın geçen yıl yoğun ilgi gördüğünü belirten Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gesi Mahallesi’nde doğa ile tarihin iç içe olacağı İngilizce Kampının bu yıl ikincisini düzenleyeceklerine dikkat çekerek, “Melikgazi’de gençlerimizi seviyor onların geleceğe daha iyi hazırlanması için çalışmalar yapıyoruz. 14-18 yaş arası gençlerimize özel hazırladığımız İngilizce Eğitim Kampı’mızın ikincisi başlıyor. Restore ettiğimiz tarihi Gesi İlkokulu’nu geçen yıl kamp merkezi haline getirmiştik. Kampımızda tamamen İngilizce eğitim uygulanacak. Öğrencilerimiz burada müzik, sinema, atölyeler, güzel sanatlar, doğa keşifleri ve tarihi, kültürel geziler ile pratik yapma şansı elde edecek. Kamplarımızı kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yapmayı planladık. Yaz kampımıza 13 Ağustos Pazar günü 14-18 yaş arasındaki kız öğrencilerimiz ile başlıyoruz. 20-26 Ağustos tarihleri arasında ise erkek öğrencilerimiz ile eğitim kampımız devam edecek. 6 gece 7 gündüz sürecek kampımızda gençlerimize 3 öğün yemek ikramımız olacak. Gençlerimizin telefonlarının yanlarında olmayacağı bir kamp hazırladık, onları internet ortamından biraz uzaklaştırmayı hedefledik. Farklı yaş gruplarındaki gençlerimize, sosyal faaliyetlerden ek derslere, uzaydan bilime birçok alanda eğlenirken öğrendikleri bir program hazırladık. Eğitim kampımızda çocuklarımızın geleceğe hazırlanması açısından Melikgazi Belediyesi olarak biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.