Hava Durumu

#Kestel

Haberin Analizi - Kestel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kestel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Aktaş: “Bugünü imar ediyor, geleceği inşa ediyoruz” Haber

Başkan Aktaş: “Bugünü imar ediyor, geleceği inşa ediyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne Kestel ilçesinde başladı. Merkez Camii’ndeki sabah namazının ardından vatandaşlara çorba dağıtan Başkan Alinur Aktaş, daha sonra ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları ve hemşeri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Darül Şifa Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Aktaş, hizmet alan vatandaşlarla sohbet edip tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretin sonunda Bakım Merkezi kurucu Müdürü Nazmi Kıyatsıl tarafından Başkan Aktaş’a mozaik taşlarıyla yapılmış Türk Bayrağı tablosu hediye edildi. Ardından fabrika ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Başkan Aktaş, Kestel teşkilatıyla da biraraya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Günün sonunda ‘Kestel Gençlik Buluşması’ kapsamında gençlerle buluşan Başkan Aktaş, Bursa’ya dair projelerini gençlerle paylaştı. Son 6 senede yılda Kestel’e önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, ulaşımdan kültür ve sanata kadar hayatın her alanında projeler geliştirdiklerini belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin merkezinden en ücra köşesine kadar ihtiyaç duyulan her konuda hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Aktaş, “İlçelerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için yoğun mesai harcıyoruz. İlçelerimizi nitelikli yatırımlarla buluşturuyoruz. Şehrin hem bugününü imar ediyor hem de geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Öte yandan son yıllarda sosyal devlet olma yolunda da önemli adımlar atıldı. Onlardan birisi de Darül Şifa Bakım Merkezi’dir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kestel'de kamulaştırma krizi : Mağduriyetlerine sahip çıkılmasını bekliyor Haber

Kestel'de kamulaştırma krizi : Mağduriyetlerine sahip çıkılmasını bekliyor

HABER / GÜLSÜN ARSLAN  Kestel'de yaşanan kamulaştırma krizi giderek büyüyor. Kestel Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin, valilik kanalıyla gerçekleştirdiği kamulaştırma sonucunda iş yerlerinin ve mülk sahiplerinin mağduriyetleri artarken, yaşanan süreçte çeşitli hukuki ve idari sorunlar ortaya çıktı. İş yerlerinin piyasa değerinin altında değer biçilerek kamulaştırılması ve yıkım sürecinin başlamasıyla birlikte mağdurların çığlıkları yükseliyor. Yaşanan kriz, hem bölgedeki işletmeleri hem de mülk sahiplerini derinden etkiledi ve çözüm arayışları devam ediyor. Kestel Ülkü ocaklarının mağduriyetlerini dile getirdiği açıklama şu şekilde; "İlçe ana girişinde bulunan Kestel Devlet Hastanesi'nin yakınındaki bölgeye, iş yerlerinin değeri ile ilgili bilgilendirme yapılmadan "Acil Kamulaştırma" kararı alındı. Bu durum, iş yerlerinin piyasa değerinden çok daha düşük bir bedele kamulaştırılmasına neden oldu. Kamulaştırma kararı, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Parti Bursa Milletvekilleri tarafından da dikkatle takip ediliyor. Ancak Kestel Ülkü Ocakları binası da kamulaştırma kararından etkilendi ve boşaltmak zorunda kaldı. Binanın kapıları ve pencereleri sökülerek ağır hasar meydana geldi. Mahkeme süreci devam ederken, mağdurların karakola şikayette bulunması üzerine yıkımlar durduruldu. Ancak bir gün sonra yıkımlar tekrar başlatıldı. Bursa İdare Mahkemelerinde açılan davaların Nisan 2024'e ertelenmesine rağmen yıkımların hızla devam etmesi, kamuoyunda tepkiye neden oldu. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yıkım işi yapan firmaya eksik evrak nedeniyle maddi para cezası kesti." Ancak mağdurlar, kamulaştırmayı yapan Bursa Valiliği Yatırım İzleme Müdürlüğü'ne başvurarak alınan kararın detaylarını öğrenmek istediklerinde herhangi bir bilgiye ulaşamadı. Mağdurlar, yaşadıkları sorunun çözümü için Kestel Belediye Başkan adaylarından destek bekliyor.

Bursa'da Kestel Belediyespir'dan açıklama Haber

Bursa'da Kestel Belediyespir'dan açıklama

Çiftci, geçtiğimiz günlerde bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanan ‘İnegöl Atlas Spor-Kestelspor basketbol maçında kavga’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını kavga çıkan karşılaşmanın İnegöl Atlas Spor-Winner Spor arasında gerçekleştiğini, Kestel Belediyespor’un müsabaka ve kavgayla hiç alakası olmadığını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde bazı basın kuruluşları İnegöl Atlas Spor-Kestelspor U-16 basketbol maçında saha içerisinde kavga çıktığı 1 oyuncunun da yaralandığı haberini duyurmuştu. Yaşanan bu olayın ardından Kestel Belediyespor Kulübü Başkanı Kenan Çifci, haberlerin aslının olmadığına dair açıklamada bulundu. Çifci, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Bursa Yerel Ligi’nde mücadele eden U-16 erkek basketbol takımımızın adının başka bir tarihte oynanan İnegöl Atlas Spor Kulübü-Winner Spor Kulübü müsabakası sonrası yaşanan kötü olaylara dahil olduğu yönünde haberlerin servis edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haberlerin Kestel Belediyespor kulübü ile hiçbir ilişiği bulunmayıp, takımımızın ne oynanan mücadele ile ne de yaşanan kavga ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. Yaşanan bu hadise sonrasında takımımızın bu tarz konularda bahsinin geçmesi bizleri derinden üzmüştür. Bu sebeple Kestel Belediyespor olarak bu açıklamayı yapmak ve kamuoyunu doğru yönlendirme gereği doğmuştur"

Kestel Belediyesi'nin 'temiz hava' mücadelesi sürüyor Haber

Kestel Belediyesi'nin 'temiz hava' mücadelesi sürüyor

Kestel’de sanayi bölgelerindeki fabrikalardan kaynaklı oluşan hava kirliliği ile mücadele devam ediyor. Kestel Belediyesi, Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan komisyon ile Kestel’deki sanayi bölgelerindeki fabrikalarda 7 gün 24 saat filtre denetimi gerçekleşiyor. Ayrıca drone ile duman salınımını takip eden ekipler, havadan tespit ettikleri fabrikalara tutanak tutuyor. Şuana kadar 115 fabrikada denetim yapılırken bacalarındaki filtreleri çalıştırmayan veya filtre bulunmayan işletmelere cezai işlem uygulanıyor. Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Kestel’de uzun süredir en büyük hassasiyetimiz olan hava kirliliği ve temiz havaya ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile ortak bir komisyon kurduk. 3 kurumun yetkileri, hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan sonuçlar, drone ile havadan takip ve fabrikalara gidilerek denetim yapmak suretiyle 7 gün 24 saat görevdeler. Günün her saatinde ilçemizdeki fabrikalara ani denetimler gerçekleşiyor. Bazı fabrikaların bacalarında filtre sisteminin bulunmadığını bazı fabrikalarda ise mevcut olan filtrelerin çalıştırılmadığını görüyoruz. Bu işletmelere yüklü miktarda para cezaları uygulanıyor. Bu uygulamaları devam ettirmeleri takdirde çok daha ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Gerek sosyal medya hesaplarımıza gelen mesajlar, belediyemize bu konuya ilişkin gelen şikayetler, gerekse görevli arkadaşlarımızın takip ve denetimleri ile her bir koldan hava kirliliği ile mücadelemiz devam ediyor ve Kestel’imizde temiz havaya ulaşana kadar da devam edecektir. Çocuklarımızın daha temiz hava solumaları için hava kirliliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kestel, hak ettiği hava kalitesine ulaşmalı" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.