Hava Durumu

#Kış

Haberin Analizi - Kış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kış haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Beyaz cennette tatil talepleri ve fiyat zorluğu Haber

Beyaz cennette tatil talepleri ve fiyat zorluğu

BURSA / GÜLSÜN ARSLAN  Kış aylarının vazgeçilmez destinasyonlarından biri olan Uludağ Kayak Merkezi, hem Bursa'da yaşayanlar hem de Türkiye genelinden gelen tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak bu popüler mekanın güzelliklerinin tadını çıkarabilmek, konaklama ve aktivite maliyetleriyle de doğrudan bağlantılı hale geldi. Konaklama imkanlarına baktığımızda, Uludağ'da geçirilecek iki gün üç gece tatilin minimum maliyeti 20 bin TL civarında başlıyor. Bu fiyat, otellerin sunduğu özelliklere göre değişkenlik gösteriyor ve 40 bin TL'yi aşabiliyor. Kayak ve diğer eğlence aktiviteleri eklenince bu rakamlar daha da artıyor. Ancak vatandaşlar, bu yüksek konaklama maliyetlerini aşmak için alternatif çözümlere yöneliyor. Özellikle günübirlik turlar, rehberlik avantajı ve sadece ulaşımı içeren paketlerle dikkat çekiyor. Bu tür turların fiyatları ulaşılan hizmetlere ve içerdikleri aktivitelere bağlı olarak 400 TL ile 1000 TL arasında değişebiliyor. Rehber avantajı ve sadece ulaşım içeren paketler 400 TL'den başlarken, kayak ve sucuk-ekmek gibi menülerin dahil olduğu paketlerde fiyatlar 1000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Uludağ'a özgü tur seçenekleriyle tatilciler, bütçelerine uygun ve keyifli bir kaçamak yapmanın peşinde. Uludağ'da kışın tadını çıkarmak isteyen tatilciler, bütçelerine uygun seçenekleri değerlendirmek için özel turlara katılıyor. Bu sayede kar, kış ve tatil heyecanını doyasıya yaşamak isteyenler, farklı paketler arasından kendilerine en uygun olanı seçme şansına sahip oluyor.

Bursa’da vatandaş kışlık hazırlığı için pazarın yolunu tuttu Haber

Bursa’da vatandaş kışlık hazırlığı için pazarın yolunu tuttu

Merve ÇEVİK/Haberin Analizi Yaz boyunca birbirinden güzel sebze ve meyveler tezgahları süsledi. Önce kuraklık sonra aşırı yağan yağışlar tarım arazilerini etkilerken bu durum yaz boyunca da tezgahlara fiyat artışı olarak yansıdı.  Artan fiyatlarla birlikte alım gücündeki zorluklar da doğru orantıda artarken vatandaş sebze ve meyveyi adet olarak almaya başladı. Yaz ayının son günlerinde ise anneannelerimizin babaannelerimizin yıllardır yaz sonu kış boyunca tüketilebilecek sebze ve meyveleri alıp buzluğa koyduğu vakti geldi. Kimilerine göre fiyatlar çok gelirken yine de az da olsa kışlık alışveriş yapmak zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlara karşılık esnafın yorumu ise “Bu yaz önce kuraklık sonra aşırı yağan yağışlar ister istemez tarım arazilerini etkiledi. Hal böyle olunca fiyatlar tezgahlara yansıdı. Birçok ürün tarlada ziyan oldu. Aslında yeteri kadar ürün de yok. Bugün de fiyatlara baktığımızda yüksek olan bazı ürünlerin yeteri kadar olmaması. Vatandaş kısmına da bakıldığında tabii haklılar ama yine de insanlar az da olsa almaya çalışıyorlar.” şeklinde oldu. Pazardaki bazı sebze ve meyve fiyatları ise şu şeklide; Bursa şeftalisinin kilosu 35 TL ile 50 TL arası Kara erik kilosu 30 TL ile 40 TL arası Üzümün kilosu 35 TL ile 40 TL arası Salçalık domates 15 TL ile 35 TL arası Boncuk Ayşe taze fasulye 60 TL ile 80 TL arası Bamya 70 TL ile 100 TL arası

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.